Teknoloji

Lenovo’nun 6 inç Quad HD ekranlı yeni amiral gemisi: Vibe Z2 Pro

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo-vibe-z2-pro-060814

Lenovo’nun akıllı telefonları Asya kıtasında iyi bir satış grafiği yakalıyor. Şirket de bu çizgiyi devam ettirecek yeni bir akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Vibe Z2 Pro adını taşıyan yeni telefonun 6 inç, 2560 x 1440 piksel Quad HD ekranı bulunuyor.

Süper yüksek çözünürlüklü ekranın dışında kalan özellikler bakımından da Vibe Z2 Pro bir hayli çekici görünüyor. Fırçalanmış metal görünümlü yekpare gövdeye sahip olan bu telefon 4000 mAh kapasiteli pil barındırıyor. Böylelikle Lenovo’nun yeni amiral gemisi büyük ekranın getirdiği daha yüksek kapasiteli pil avantajını fazlasıyla kullanmış oluyor.

7.7 mm. kalınlıklı gövdesiyle yeteri kadar ince olan bu telefon tartıda 179 gr. çekiyor. Bu boyutlardaki akıllı telefon içinde söz konusu ağırlık normal görünüyor. 2.5 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 yongaset, 3 GB RAM, 16 megapiksel çift LED flaşlı ve optik görüntü sabitleme özellikli arka kamera diğer teknik özellikler arasında yer alıyor. Android 4.4 ile yüklü gelen cihazın çift SIM kart desteği mevcut. Ancak bu durum microSD kart yuvasından vazgeçilmesine ve 32 GB dahili hafızayla yetinilmesine neden oluyor.

Vibe Z2 Pro titanyum, altın ve siyah renk seçenekleriyle eylül ayından itibaren satışa sunulacak. Lenovo fiyat ve hangi ülkelerde satışa sunulacağı bilgisini vermedi, ancak Asya kıtasından çok öteye gitmesi beklenmiyor. Ayrıca Türkiye’de satılmasını da pek beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER