Teknoloji

Apple iPhone 6s Plus’ta Samsung benzeri çözünürlükler sunmak için Retina ekrandan vazgeçebilir

iphone-6-plus-inceleme-00011

Apple, çözünürlüğüden bağımsız biçimde en iyi akıllı telefon ve tablet ekranlarını sağladığını iddia ettiği Retina ekran teknolojisindeki ısrarını ilk günden bu yana sürdürüyor. Akıllı telefon sektörünün pek çok önemli oyuncusu amiral gemisi cihazlarında 1080p ekranlara yer verirken, Apple geçtiğimiz eylülde piyasaya sürdüğü iPhone 6’da 1334 x 750 piksel çözünürlüğünde 4.7 inç’lik ekranı tercih etmişti.

5.5 inç’lik iPhone 6 Plus ise 1080p ekran çözünürlüğünü kullanıcılarına sunsa da, klasmanındaki pek çok cihaz 2540 x 1440 piksel çözünürlüğündeki Quad HD ekranlara geçiş yaptığı için iPhone 6 Plus geride kalmıştı.

Apple’ın teknik donanım konusunda rakiplerinin rakamsal anlamda geride kalmayı dert eden bir şirket olmadığı biliniyor. Cupertino merkezli teknoloji devi, esas önceliğin deneyimde olduğunun altını sürekli olarak çiziyor. Ancak Çin kaynaklı bazı haberler, şirketin bu yaklaşımının değişmiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Çin merkezli web sitesi Wei Feng’de yer alan habere göre, Apple en azından iPhone 6s Plus’ta 2K ekran teknolojisini uygulamayı planlıyor. Buna ek olarak, iPhone 6s’in çözünürlüğünün de 1080p’ye çıkacağı iddia ediliyor. Retina ekran teknolojisiyle birlikte bu değişimin uygulanıp uygulanamayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER