Teknoloji

Lenovo Yoga S940 ekranıyla bakışları üstünde topluyor

lenovo yoga s940

Lenovo Yoga serisinde ekran çerçevesini inceltme konusunda yıllardır çeşitli denemeler yapıyor. Bu denemelerden bazıları olumlu sonuçlar verirken, bazılarında işler arzu edildiği yönde şekillenmemişti. Yoga 910 ile başlayan ve Yoga 920 ile Yoga C930 ile devam eden yolculuk, şimdi de Lenovo Yoga S940 ile sürüyor.

Yoga S940‘ta da öne çıkan nokta ekran oluyor. Dizüstü bilgisayarın 13.9 inçlik ekranı için HDR400 destekli 4K ve Dolby Vision HDR destekli 1080p ekran seçenekleri sunuluyor. Ancak ekranda asıl dikkat çeken nokta ise Lenovo’nun kontürlü cam kullanımı oluyor. Akıllı telefonlardaki gibi yuvarlanmış ve kaplayan bir cam kullanan Çinli üretici, bu sayede ekran çerçevesinin daha da ince görünmesini sağlamış.

Web kamerasının yerleşimi de ekran çerçevesinin inceltilmesini sağlayan faktörler arasında bulunuyor. Tıpkı Asus gibi ters bir çentik kullanan Lenovo, bu sayede hem çerçeveyi ince tutmayı hem de web kamerasını yerleştirmeyi başarmış. Windows Hello ile yüz tanıma desteği sunan web kamerası, Lenovo’nun eklediği başka akıllı özellikler de barındırıyor. Bu özelliklerden biri olan göz takibi sayesinde sadece bir bakışla içeriği ekrandan uzaklaştırmak mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar ekrandan bir adım uzaklaştıklarında da ekran otomatik olarak kararacak.

Lenovo’nun yeni dizüstü bilgisayarında Intel’in sekizinci nesil Core i7 işlemcileri bulunuyor. RAM seçenekleri 16 GB’ye kadar uzanıyor. Dahili depolama alanı seçeneklerinde ise en üst nokta 1 TB PCIe SSD. İki adet USB-C Thunderbolt 3, bir adet USB-C girişi bulunan dizüstü bilgisayar mayıs ayında satışa sunulacak. Yoga S940, 1499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Lenovo Yoga S940 dışında başka bir dizüstü bilgisayarı daha gözler önüne çıkarttı. Yoga C730, 4K OLED bir ekran taşıyor. 15.6 inç büyüklüğündeki bu ekran, kullanıcılara sekizinci nesil Intel Core i7 işlemciyle birlikte geliyor. Dizüstü bilgisayar, 1649.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER