Teknoloji

Lenovo Yoga 5G ile iletişimde yeni döneme merhaba diyor

lenovo yoga 5g

Lenovo, CES 2020‘ye oldukça kalabalık bir yeni ürün portföyüyle geldi. Söz konusu ürünler arasında göze ilk çarpan katlanabilir ekranlı ThinkPad X1 Fold olsa da, dikkat çekici başka ürünler de kullanıcıların karşısına çıktı. Bu ürünlerden biri olan Lenovo Yoga 5G, 5G hızını dizüstü bilgisayarlara getiriyor.

Lenovo’nun 5G destekli ilk bilgisayarı olan Yoga 5G, Qualcomm Snapdragon 8cx, 5G Bilgi-İşlem Platformu üzerinde çalışıyor. Ultra taşınabilir 2’si 1 arada formunda bir cihaz olan Yoga 5G, hareket halindeyken 4G’den 10 kat daha fazla bağlantı hızı 5G hizmet sağlayıcısı aracılığıyla, evdeyken de Wi-Fi bağlantısı sunuyor.

Lenovo’nun CES 2020 kadrosundaki bir diğer cihaz ise bireysel verimliliği ve odaklanmayı artırmak için yenilikçi e-mürekkep özellikli ekrana sahip ThinkBook Plus dizüstü bilgisayar oldu. Ekran, çizim yapmak ve yüksek hassasiyetli kalem (Precision Pen) ile not almak için kullanılabildiği gibi kapak kapalı durumdayken önemli bildirimleri almak için de kullanılabiliyor. ThinkBook Plus  kullanıcıların çoklu-görevleri yerine getirirken maksimum verimlilik elde etmelerine yardımcı olmak için yenilikçi özellikler ve işlevler sunuyor.

Lenovo ThinkBook Plus

Lenovo’nun dizüstü bilgisayar portföyündeki en yeni Chromebook da CES 2020’de gözler önüne çıktı. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook adını taşıyan bu en yeni model; yeni uygulamaları keşfetmeyi, eğlenceden geri kalmamayı ya da hareket halindeyken de önemli işlerini yapabilmeyi sevenler için tasarlanmış. 10 saate kadar pil ömrü sunan IdeaPad Duet Chromebook, için USI ekran kalemi de opsiyonel olarak sunuluyor.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook
Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Lenovo Yoga 5G ve diğer yeni ürünler ne zaman çıkacak?

Lenovo’nun CES 2020’de tanıttığı ürünler bilgisayarlarla sınırlı kalmıyor. Şirket, akıllı ev konusundaki çalışmalarının en yeni halkası olan Akıllı Çerçeve’yi de gözler önüne çıkarttı. Akıllı Çerçeve, mat cilalı, yansıma engelleyici katmana sahip bir ekran içeriyor. Bu sayede günün her saatinde ya da her parlaklık ayarında resimler, görüntüler net bir şekilde görüntülenebiliyor. Renk tonu sensörü görüntülerin parlaklık düzeyini odadaki ışığın durumuna göre ayarlıyor. Akıllı çerçeve daha doğal ve estetik bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Bu da akıllı çerçeveyi her odada kullanım için ideal kılıyor. Resim slaytlarını ya da videoları oynatmak, devam ettirmek ya da durdurmak için bir dizi el hareketi kullanılabiliyor.

Lenovo Akıllı Çerçeve

Lenovo Yoga 5G, bu yıl ilkbaharda satışa sunulacak. ThinkBook Plus ise mart ayında raflarda olacak. IdeaPad Duet Chromebook içinse mayıs ayına kadar sabretmek gerekecek. Akıllı çerçeve ise ağustos ayında piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER