Teknoloji

Lenovo’dan katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar: ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovo, geçtiğimiz yıl “dünyanın ilk katlanabilir PC’si” olarak tanımladığı bir kitap veya küçük bir dizüstü bilgisayar gibi katlanabilen OLED tablet prototipini sergilemişti. Bu prototipin kullanıcılarla nasıl buluşacağı CES 2020‘de ortaya çıktı. Lenovo ThinkPad X1 Fold, bu yıl içinde piyasaya çıkacak.

Ana materyal olarak hafif metal ve karbon fiberin tercih edildiği ThinkPad X1 Fold’un kapak kısmında ise deri folyo tercih edilmiş. Ekran tamamen açıldığında kullanıcıları 4:3 görüntü oranına sahip 13.3 inç büyüklüğündeki bir OLED panel karşılıyor. 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran, oldukça etkileyici görünüyor.

ThinkPad X1 Fold’un ekranı, LG Display tarafından üretildi. Lenovo’dan verilen bilgiye göre, iki şirket bu konuda dört yıldır işbirliği yapıyor. Çinli üretici, bu ekranın dayanıklılığı konusunda oldukça iddialı ifadeler kullanıyor. Ağırlığı 1 kilonun altında olan ThinkPad X1 Fold, her bakımdan kolay taşınabilecek bir cihaz profili çiziyor. ThinkPad X1 Fold’da fiziksel klavye ihtiyacını ekranın alt kısmına manyetik olarak yerleştirilebilen, Bluetooth destekli klavye karşılıyor.

Lenovo ThinkPad X1 Fold ne zaman çıkacak?

ThinkPad X1 Fold’da işletim sistemi olarak Windows 10 Pro tercih edilmiş. Bu da Lenovo’nun katlanabilir ekran yönetimi konusunda kendi çözümünü sunması gerektiği anlamına geliyor. Windows 10 X’in katlanabilir cihazlara özel versiyonu, bu yıl içinde yayınlanacak.

ThinkPad X1 Fold, 2020’nin ortalarında satışa sunulacak. Lenovo’nun katlanabilir dizüstü bilgisayarına sahip olmak isteyenlerin 2499 dolar ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER