Teknoloji

Lenovo ThinkPad Z serisiyle Z kuşağına ulaşmayı hedefliyor

lenovo thinkpad z

Lenovo ThinkPad Z serisi dizüstü bilgisayarlarını CES 2022’de gözler önüne çıkardı. Çinli üretici yeni bilgisayarlarıyla, serinin adının da işaret ettiği gibi, Z kuşağına ulaşmayı hedefliyor.

ThinkPad Z serisinde Lenovo’nun odak noktasında sürdürülebilirlik ve yüksek performans bulunuyor. Yüksek performans tarafı için AMD ile iş birliğine giden şirket, Z13 ve Z16 adını taşıyan bilgisayarlarında AMD’nin güçlü işlemci seçeneklerine yer veriyor.

Özellikle ThinkPad Z13’te kullanıcılar özel bir AMD Ryzen 7 Pro işlemciyi tercih edebiliyor. Bu işlemci dizüstü bilgisayarının pil performansının en üst seviyeye taşınmasının önünü açıyor. Bunun sonu gelmek bilmeyen Zoom veya Microsoft Teams görüşmelerinde kısılıp kalanlar için önemli bir özellik olduğu söylenebilir.

Z13 ve Z16 isimleri, bilgisayarların ekran büyüklüğünü gösteriyor. Her iki model de 16:10 görüntü oranına sahip ultra ince çerçeveli ekranlar ve Full HD çözünürlüklü web kameralarıyla geliyor. 120 mm dokunsal ForcePad izleme dörtgeni ve ThinkPad’lerin karakteristik özelliği olan kırmızı TrackPoint de her iki bilgisayarda da mevcut.

Kullanıcılar 13.3 inç ekranlı Z13’te 2.8K OLED, Z16’da ise 4K OLED paneli tercih edebilecek. Z13’ün baz versiyonunda Ryzen Pro U serisi işlemciler bulunurken, Z16’da Ryzen Pro H serisi işlemciler kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tıpkı AMD’nin diğer 6000 serisi mobil işlemcilerinde olduğu gibi, Z13 ve Z16’da da Microsoft’un Windows 11’i daha güvenli kılan Pluton güvenlik işlemcisi mevcut.

Lenovo ThinkPad Z serisinin üyeleri mayıs ayında piyasaya çıkacak. Z13 1549 dolar, Z16 ise 2099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER