Teknoloji

Lenovo ThinkPad X1 serisinin yeni üyelerini CES 2021’de tanıttı

lenovo thinkpad x1 titanium yoga

Lenovo, ThinkPad X1 serisinin yeni üyelerini CES 2021’de gözler önüne çıkardı. Yeni dizüstü bilgisayarlar arasında ilk olarak X1 Titanium Yoga dikkat çekiyor. Lenovo’nun “titanyum materyal” olarak tanımladığı malzemeyle kaplı olan X1 Titanium Yoga, sadece 11 mm. kalınlığında bir kasaya sahip. Dizüstü bilgisayarın görüntü oranı 3:2 olan, 2K çözünürlüklü dokunmatik ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 450 nit.

X1 Titanium Yoga’nın kalbinde Intel’in 11. nesil Core i7 vPro işlemcileri bulunuyor. X1 portföyünün diğer üyeleri gibi, Titanium da Intel Evo sertifikasına sahip. Bu sertifika Intel’in performans, özellikler ve pil ömrü için kefil olduğu anlamına geliyor.

Bellek seçenekleri 16 GB’ye, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB PCIe SSD’ye kadar uzanıyor. 5G desteği ve iki adet Thunderbolt 4 girişi de X1 Titanium Yoga’da mevcut. X1 Titanium Yoga, ABD’de bu ay içinde 1899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Lenovo  ThinkPad X1 Carbon Gen 9 ve Yoga Gen 6 da tanıtıldı

Lenovo’nun tanıttığı diğer iki dizüstü bilgisayar ThinkPad X1 Carbon Gen 9 ve ThinkPad X1 Yoga Gen 6 adını taşıyor. Bu cihazlar, Dolby Voice destekli ilk dizüstü bilgisayarlar oluyor. Lenovo’dan verilen bilgiye göre, bu özellik sayesinde sesler çok daha net ve doğal duyulacak. Böylelikle dinleyenler daha az yorulacak. Mavi ışık azaltma özelliği, güç butonuna entegre parmak izi tarayıcısı ve varlık tespit sensörleri dizüstü bilgisayarların özellikleri arasında bulunuyor.

X1 Carbon Gen 9

X1 Carbon Gen 9, 16:10 görüntü oranına sahip bir ekranla geliyor. Arka havalandırması yenilenen dizüstü bilgisayarda izleme dörtgeni genişlerken, pil kapasitesi de artıyor. Dizüstü bilgisayar gelecek ay içinde 1429 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

X1 Yoga Gen 6

Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 6’da da ekranın görüntü oranı 16:10. Daha büyük pil ve daha geniş izleme dörtgeni bu modelde de mevcut. X1 Yoga Gen 6 için “Fırtına Grisi” isimli yeni bir renk seçeneği de sunuluyor. Dizüstü bilgisayar gelecek ay 1569 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER