Teknoloji

LG’den AirPlay 2 destekli ve 3000 dolar fiyatlı 4K projektör

lg hu810p 4k projektör
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin CES 2021’de duyurusunu gerçekleştirdiği HU810P adlı ürün, Apple’ın AirPlay 2 standardını destekliyor. webOS 5.0 ile çalışan bu yeni 4K lazer projektörü 2999 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. 18 Ocak’ta da tüm dünyada satışa sunulacak. AVSForum’un daha önce bildirdiğine göre, bu projektör ilk olarak geçtiğimiz ağustos ayında duyurulmuştu. LG 4K projektör modeliyle ilgili detaylar haberimizde.

LG HU810P, köşeden köşeye 300 inç büyüklüğünde bir ekran oluşturabiliyor ve 2.700 ANSI lümen parlaklık sunuyor. HDR10 ve HLG HDR standartlarını destekliyor ve izlediğiniz içeriğe veya izlediğiniz odaya göre resmini ayarlayabiliyor. Örneğin, bir odadaki ortam ışığı miktarını algılayabilen ve resmini buna göre ayarlayabilen Aydınlık Oda ve Karanlık Oda modlarına sahip. Üstelik filmler için kare hızını 24 Hz olarak ayarlayabilirsiniz. Lazer ışık kaynağı, 20 bin saatlik kullanım için derecelendirilmiş.

LG HU810P 4K projektör yerleşik uygulamalara da sahip

webOS 5.0 projektörün Disney Plus, Netflix, Amazon Prime Video, YouTube ve Hulu dahil olmak üzere bir içerik yayın hizmetini yerel olarak desteklemesini sağlıyor. Ve ayrıca uyumlu cihazlardan akış için Miracast desteği de bulunuyor. Bunun dışında görüntü iletimi için kullanılabilecek, biri HDMI 2.1 olmak üzere toplamda üç HDMI bağlantı noktası vardır. Projektör, yüksek kaliteli ses için eARC’yi destekliyor. Bluetooth kullanarak ses akışı yapabilir. Yerleşik Google Asistan ve Amazon’un Alexa ses asistanı için de destekler mevcut.

LG, 2018’de ilk 4K projektörünü piyasaya sürmüştü. 2019’da ise projeksiyon yüzeyinden sadece birkaç santimetre uzağa yerleştirseniz bile çalışan kısa mesafeli bir modeli çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER