Teknoloji

Asus ZenBook Duo modellerini yeniledi, ikinci ekranın işlevini artırdı

asus zenbook

Asus, CES 2021 kapsamında çift ekranlı iki yeni ZenBook Duo modelini duyurdu. Bu modellerden birinde 14 inç, diğerinde ise 15 inç ekran bulunuyor. 14 inç ekranlı model, ABD’de 999.99 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe çıktı. Sevkiyatlar ise 22 Ocak itibarıyla başlayacak. 15 inç model içinse nisan ayını beklemek gerekiyor.

ZenBook Duo serisinde kullanıcılara ana ekranın yanı sıra ScreenPad Plus adını taşıyan ikinci bir ekran sunuluyor. Bu ekran klavyenin üst kısmına yerleştiriliyor. Söz konusu ekran büyük olmasa da, Twitter veya Discord gibi uygulamaları ana ekrandan uzak tutmak için kullanılabiliyor. Adobe’nin uygulamalarında ScreenPad Plus ile uyumlu arayüzler bulmak mümkün.

Aslında 15.6 inç bir ekrana sahip olan ZenBook Pro Duo 15 OLED, çift ekranlı ZenBook Pro Duo 15’in sunduklarını biraz daha yukarıya taşıyor. 14 inç ekranlı model ise geçtiğimiz yıl çıkan standart ZenBook Duo’nun devamı niteliğinde. Bu versiyonda Intel’in Evo sertifikası da mevcut. Söz konusu sertifika, Intel’in iyi performans ve pil ömrü gibi özelliklere kefil olduğu anlamına geliyor.

İki yeni ZenBook Duo modelinde de teknik açıdan iyileştirmeler söz konusu. Pro Duo 15 OLED’de Intel’in 10. nesil işlemcilerini ve Nvidia GeForce RTX 3070 GPU’yu bulmak mümkün. ZenBook Duo 14’te ise Intel’in 11. nesil işlemcilerinden biri tercih edilebiliyor.

Yeni Asus ZenBook Duo modellerinde ikinci ekran daha işlevsel hâle geliyor

Asus’un ZenBook Duo’nun tasarımında yaptığı bir değişiklik ise ScreenPad Plus’ın kullanışlılığını artıracak gibi görünüyor. İkinci ekranı biraz yukarı kaldıran Asus, böylelikle ikinci ekranın görünmesini kolaylaştırıyor.

Asus ZenBook Duo modellerinde yüzde 30 daha küçük bir menteşe tasarımına geçiş yapıyor. Fanın küçültülmüş olması da tasarımsal değişiklikler arasında yer alıyor. ScreenPad Plus’ın yenilenen yazılımı sayesinde çoklu görevde uygulama yönetimi kolaylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER