Teknoloji

Lenovo, Steam Deck’a rakip olabilir: Legion Go tanıtımı yakın

lenovo legion go

Taşınabilir oyun cihazları alanında rekabet giderek kızışacak gibi görünüyor. Lenovo’nun, Valve’ın Steam Deck’ına benzer bir tasarıma sahip olan ve Legion Go olarak adlandırılacak bir elde taşınabilir oyun bilgisayarı üzerinde çalıştığı geçen ay ortaya çıkmıştı. Şimdiyse, bu cihazın ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Lenovo’nun oyun dünyasına yeni yaklaşımı

Resimlerde görüldüğü üzere, Lenovo’nun taşınabilir oyun PC’si, Steam Deck ve Asus ROG Ally gibi cihazlara çok benziyor. Fakat aynı zamanda Nintendo Switch ile de birçok ortak yönü bulunuyor. Windows Report‘a göre, Legion Go’nun sekiz inç ekranı, çıkarılabilir Joy-Con benzeri kontrolcüleri ve masa oyunları için açılabilecek geniş bir Switch OLED benzeri bir dayanağı var.

Legion Go kontrolcüleri, Switch’in düz ama çıkarılabilir Joy-Con’ları ile Steam Deck’ın şekilli fakat sabit tutacak yerlerinin bir karışımı gibi görünüyor. Sağ kontrolcüde bir dokunmatik yüzey bulunuyor. Bu, Steam Deck’ın her iki tarafında dokunmatik yüzeylere sahip olmasına kıyasla farklı bir yaklaşım. Ayrıca, kontrolcüler çıkarılabilir olduğundan, ekranın dokunmatik olduğu düşünülüyor.

lenovo legion go

Bu cihazın belki de en önemli özelliği, kalın bir yapıya sahip olmaktan çekinmiyor olması. Asus, ROG Ally ile kalınlıktan kaçınmış ve bu, orta düzeyde bir pil ömrüne yol açmıştı. Ancak, Legion Go gibi gelecek portatif cihazlar, daha güçlü pillere yöneliyor olabilir.

Teknolojik Detaylar ve Beklentiler

Windows Report, Legion Go’nun Windows 11 çalıştıracağını, bu sayede cihazın özelliklerini destekleyen tüm Windows oyunlarını oynayabileceğini belirtiyor. Ayrıca, AMD Phoenix işlemcilerin kullanılacağı da öne sürülmüş.

Lenovo, geçmişte de elde taşınabilir oyun cihazlarıyla ilgilenmiş, CES 2021’de NEC ile ortaklaşa “LaVie Mini” konseptini göstermiş ve Legion Play adında yayımlanmamış bir Android tabanlı cihaz üzerinde çalışmıştı. Legion Go, çok daha ciddi bir çaba gibi görünüyor ve Steam Deck gibi cihazlarla nasıl bir rekabet içine gireceği merak konusu.

Legion Go’nun ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatının ne olacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak, taşınabilir oyun cihazları alanında yeni ve heyecan verici bir dönemin başladığını söylemek mümkün. Lenovo’nun bu alanda ne gibi yenilikler sunacağı, oyuncular ve teknoloji meraklıları tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER