Teknoloji

Lenovo Lavie Mini ile netbook’lara selam gönderiyor

lenovo lavie mini

Lenovo, Lavie Mini adını taşıyan mobil PC’sini duyurdu. NEC ile birlikte geliştirilen Lavie Mini, şirket tarafından “Oyun ve eğlence için tasarlanmış, ultra taşınabilir ve cep boyu bir Windows PC” olarak tanımlanıyor.

Lavie Mini, görüntüsü itibarıyla akıllara bir dönemin popüler cihazları olan netbook’ları getiriyor. Ancak bu benzerlik, Lavie Mini’nin gücü konusunda yanlış bir izlenim oluşturmamalı. Cihazın kalbinde Intel CoreTM i7-1180G7 işlemci bulunuyor. Bu işlemci entegre Intel Iris Xe ekran kartına sahip.

İşlemciye 16 GB LPDDR4X RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 GB M.2 PCIe SSD’ye kadar uzanıyor. Ancak hâlihazırda prototip aşamasında olan cihazın ne zaman hazır hâle geleceği ve fiyatının ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Lenovo Lavie Mini için oyun kumandası da sunacak

Lavie Mini’de 8 inç büyüklüğünde 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 800 nit. Kızılötesi kamera sayesinde Windows Hello desteği sunmak da mümkün oluyor. Arkadan aydınlatmalı klavyenin tuşlarının yuvarlak olması dikkat çekiyor. Lenovo, cihaz için Xbox kumandasıyla aynı tuş dizilimine sahip takılabilir bir oyun kumandası da sunacak.

lenovo lavie miniBu oyun kumandası Lavie Mini’nin iki tarafına da tutturulabilecek. Ancak Lenovo Lavie Mini üçüncü taraf oyun kumandalarını da destekleyecek. Daha büyük ekranda oyun deneyimi isteyenler Lavie Mini’yi HDMI kablosuyla televizyona bağlayıp 4K 60 fps çözünürlük desteğinden yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER