Manşetler

Koyu mod akımına Instagram da uyuyor, Android için güncelleme yolda

instagram koyu mod android reklamları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koyu Mod giderek daha popüler hâle geliyor. iOS 13 ve Android 10 gibi iki güncel ve popüler mobil işletim sisteminde, sistem genelinde bu görünüm desteklenmeye başlıyor. Ne var ki, tüm uygulamalar bu koyu mod furyasına otomatik olarak tepki verecek noktada bulunmuyor.

Ne var ki, Android Police ve 9to5Google sitelerinin haberlerine göre, Instagram koyu mod için çalışmalarını sürdürüyor. Üstelik sadece Android 10 yüklü telefonlarda değil, daha eski versiyonlarda çalışan Android telefonlarda da koyu modu kullanmak mümkün olacak.

Instagram koyu modu için şu anda seçilmiş Android kullanıcıları ile beta test programı yürütüyor. Uygulamanın 114.0.0.24 numaralı versiyonunu kullananlar, eğer sistem genelinde koyu modu uygulandıysa uygulamanın da otomatik olarak karanlık görünüme geçtiğini görüyor.

Instagram Android versiyonunda koyu mod nasıl görünüyor?

Aşağıdaki ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla, bir beta sürümüne göre kullanıcı arayüzü gayet çekici görünüyor.

instagram koyu mod android
Görsel: Android Police

Haberlere göre, bu mod Samsung’un Android Pie yüklü telefonlarında bulunan Gece modu ile birlikte de çalışacak. Koyu mod destekli Instagram Android versiyonunun yakın zaman içinde yayınlanması bekleniyor. Instagram’dan ise konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER