IDC tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre; Android tabletlerin iPad'i en azından 2016'ya kadar yakalaması pek mümkün gözükmüyor. Bu yıl tablet piyasasında önemli bir büyüme bekleyen IDC, daha evvel yaptığı
Microsoft önümüzdeki hafta pazartesi günü Los Angeles'ta bir basın toplantısı düzenleyecek. Söz konusu etkinlikte neyin tanıtılacağı hakkında ser verilip sır verilmezken, basın mensuplarına gönderilen davetiyelerde ise sadece etkinliğin düzenleneceği şehir,
Microsoft'un Windows 8 Tüketici Ön İzleme ve Release Preview sürümlerine eklediği ön izleme niteliğindeki uygulamalar işletim sisteminin Metro tarzı yeteneklerini sergilemekten daha fazla anlam taşıyor. Yazılım devi son birkaç aydır
Microsoft önümüzdeki iki ay içinde beklenen Windows 8'in final sürümünün hemen öncesinde bu işletim sisteminin masaüstü kullanıcı arayüzü üzerinde birtakım son dakika değişiklikleri yapıyor. Şirket geçtiğimiz ay Aero Glass'tan uzaklaşacağına
Microsoft'un ikinci Tech-Ed 2012 oturumu genel olarak Windows 8'e odaklandı. Şirket burada Microsoft Office'in yeni baskısı Office 2013 RT'yi de ortaya çıkardı. Oturum sırasında kabaca gösterimi yapılan bu yazılımın sahip
Microsoft Windows 8'in hünerlerini hazırladığı bilgilendirici MSDN blog yazılarıyla paylaşmaya devam ediyor. Paylaşılan son detaylar işletim sisteminin medya temelleriyle ilgili. Windows 8 ile çalışacak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar multimedya içeriğinin
Microsoft masaüstü uygulamaları geliştirme yeteneğini Visual Studio'nun paralı versiyonuna kaydırarak yazılımcıların Metro kullanıcı arayüzüne yönelik geliştirme yapmalarına ön ayak olmak istediğini belli etmişti. Yazılım devi bu kararının arkasında ve "Windows
Hotmail için de Metro tarzı bir kullanıcı arayüzünün sunulacağı iddia ediliyordu. Bu iddialar WinFuture ve LiveSide siteleri tarafından yayınlanan Almanca ve İngilizce ekran görüntüleriyle desteklendi. Eğer ekran görüntüleri gerçekse, Hotmail
Microsoft Windows 8'in Release Preview sürümünde yer alacak Windows Store mağazasında masaüstü tabanlı uygulamaları da listelemeye başlayacağını söylemişti. Görünüşe göre yazılım devi bu sözü tutuyor ve başlangıcı kendi elinden çıkan
Bloomberg dün Microsoft'un uzun süreli iş ortakları arasında yer alan HTC'ye Windows RT tableti üretme izni vermediği şeklinde bir haber yayınladı. Buna gerekçe olarak ise Tayvanlı şirketin yeteri kadar cihaz