Teknoloji

Windows 8’in Kişiler uygulaması Facebook, Twitter ve diğer sosyal hesaplarla sıkı ilişki içinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows 8 Tüketici Ön İzleme ve Release Preview sürümlerine eklediği ön izleme niteliğindeki uygulamalar işletim sisteminin Metro tarzı yeteneklerini sergilemekten daha fazla anlam taşıyor. Yazılım devi son birkaç aydır işletim sisteminde yüklü gelen People (Kişiler) adlı uygulamasıyla özel olarak ilgileniyor. Microsoft’tan Jeff Kunins de Building Windows 8 blogunda bu geliştirme çalışmalarıyla ilgili detaylı bir yazı hazırladı ve şirketin bulut ile güçlendirilen adres defterini anlattı.

Windows 8’de kişi kayıtlarının depolanması, görüntülenmesi ve paylaşılması için merkezi konum gören Kişiler uygulaması adres defteri bilgilerini Exchange, Facebook, Google, LinkedIn ve Twitter hesaplarıyla eş zamanlıyor. Entgegrasyon sadece hesap bilgilerini eş zamanlamaktan daha da öte geçiyor, Windows 8 kullanıcıları Kişiler uygulamasını Facebookve Twitter bilgilerini görüntülemek, paylaşımları retweet’lemek veya durum güncellemelerini beğenmek için kullanabiliyor. Microsoft Kişiler uygulamasına Windows Phone’da olduğu gibi karmaşık bir yönetim sistemi eklemiş, her bir kaydı düzenlemeksizin tüm kişi kayıt bilgileri tek bir yerde harmanlanabiliyor.

Microsoft Kişiler uygulamasını Windows 8’in final versiyonunda bir adres defteri olarak kullanmayı planlıyor. Bu, modern cihazların bulut tabanlı bir adres defteri barındırması düşüncesinden yola çıkılarak verilmiş bir karar. Kunnis uygulamayla ilgili geleceğe dönük planları paylaşmıyor, ancak Windows Live’ın yerini alan bu gibi uygulamaların RTM sürümüne kadar iyice cilalanması ve final sürüme hazır hâle getirilmesini bekliyoruz.

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER