Teknoloji

Windows 8’in sızan masaüstü görüntülerinde Aero Glass yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft önümüzdeki iki ay içinde beklenen Windows 8’in final sürümünün hemen öncesinde bu işletim sisteminin masaüstü kullanıcı arayüzü üzerinde birtakım son dakika değişiklikleri yapıyor. Şirket geçtiğimiz ay Aero Glass’tan uzaklaşacağına dair işaretler vermişti, ancak bu değişiklikler Release Preview sürümüne yetişmemişti. Winunleaked tarafından yayınlanan yeni ekran görüntüleri daha yalın hâle getirilmiş masaüstü kullanıcı arayüzünü ve renk seçicisini gösteriyor.

Windows 7’nin kullanıcı arayüzünden çok da farklı olduğunu söyleyemeyecek olsak da, Microsoft’un Windows Vista ile birlikte kullanıma sunduğu Aero Glass efektinin yarattığı görünümü kaldırarak masaüstünü Metro Başlangıç Ekranına biraz daha uydurmaya çalıştığı görülüyor. Varsayılan renkler pastel görünümünde, ancak Microsoft renk karıştırıcısını tutarak Windows 8 kullanıcılarının masaüstü renklerini tamamen özelleştirebilmesine izin verecek.

Redmond’dakilerden final sürümü tamamlamadan önce bu alanda biraz daha çalışacağı tahmin ediliyor, yani bu fotoğrafta gördüğünüz son hâl olmayacaktır. Bununla birlikte, Microsoft görsel değişikliklerin yalın hâle getirilmiş yüzeyleri, yansımaların kaldırılmasını ve rahatsız edici gradyanların ölçekleneceğini dile getirdi. Yani, şu anda görünmeyen Aero Glass eskisi kadar yoğun olmasa da, Windows 8’in masaüstünde yer almaya devam edebilir.

İlgili – Winunleaked

İLGİLİ HABERLER