Teknoloji

HTC’nin Windows RT tablet üretme fikrine Microsoft geçit vermemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bloomberg dün Microsoft’un uzun süreli iş ortakları arasında yer alan HTC’ye Windows RT tableti üretme izni vermediği şeklinde bir haber yayınladı. Buna gerekçe olarak ise Tayvanlı şirketin yeteri kadar cihaz satmamış olması veya tablet üretimiyle ilgili yeteri kadar deneyime sahip olmaması gösteriliyordu. Anlaşılan o ki, HTC de Windows RT tabanlı ve özelleştirilebilir bir ana ekrana sahip olan Windows tablet geliştirmek istedi, ancak bu noktada Microsoft’un engeliyle karşılaştı.

Bloomberg’in haberinde Windows Phone 8 ile ilgili bir detayın yer almamış olması Microsoft’un gösterdiği direncin sadece tabletlerle ilgili olduğunu gösteriyor. Microsoft’un HTC’ye tablet ürettirme konusunda isteksiz olmasının arkasında şirketin Android tablet üretimi konusunda da pek atak olmaması ve ayrıca Nokia gibi bir akıllı telefon üreticisiyle daha geniş kapsamlı bir ortaklığa girişilecek olması yatıyor olabilir. Bu arada haberde HTC’nin ilk Windows RT tablet dalgası içinde yer almasa da daha sonraki safhalarda Windows tablet ürünleriyle müşterilerinin karşısına çıkabileceği belirtildi.

Haberin Bloomberg tarafından yayınlanmasının ardından HTC’den de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Şirket dikkatini Windows Phone cihazları üzerine yoğunlaştırdığını kaydetti: “HTC son on yıldır 40 milyondan fazla Windows telefonu sattı ve Microsoft’un Windows Phone platformunun gelecek versiyonlarına her zamankinden daha bağlıyız.” Bu açıklama Bloomberg’in öne sürdüklerinin boş olmadığı şeklinde de yorumlanabilir. Bununla birlikte tablet tarafında yaşanan durumu telefon tarafını etkileyecek gibi durmuyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER