Bazı araştırma şirketleri PC pazarını analiz ederken masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla birlikte tabletleri de hesaba dahil ediyor. Bu şirketlerden biri olan Canalys 2012'nin dördüncü çeyreğinde PC pazarına ait rakamları açıkladı.
Windows Phone portföyünü çıkardığı cihazlarla epey zenginleştiren Nokia'dan kısa vadede beklenenler arasında Windows tablet yer alıyor. Nokia CEO'su Stephen Elop da Australian Financial Review yayın organına şirketinin önümüzdeki dönemde akıllı
Net Applications tarafından yayınlanan son rakamlara göre Windows 8'e geçiş hızı ocak ayında yüzde 30'u aşkın bir artış gösterdi. Böylelikle Microsoft'un en yeni işletim sisteminin pazar payı yüzde 2.26'ya yükseldi.
Google'ın Windows Phone için Exchange ActiveSync desteğinin süresini 31 Temmuza kadar uzatması hiç şüphesiz Microsoft'un mobil işletim sistemine rahat bir nefes aldırmıştır. Ancak Microsoft'un bu tarihe kadar boş durmaması ve
Google bundan yaklaşık bir buçuk ay önce 30 Ocaktan sonra bireysel Gmail kullanıcıları için Exchange ActiveSync desteğini sonlandıracağını açıklamıştı. Bu, herhangi bir mobil veya masaüstü cihazıyla Gmail hesabını eşleştirmek isteyenlerin
Microsoft'un 9 Şubat tarihinde yurt dışında piyasaya süreceği Surface Pro tabletin kullanıcılara sunacağı saklama alanı tahmin edilenden daha düşük olacak. Bir Microsoft sözcüsünün The Verge sitesine verdiği bilgilere göre 64
Windows 8'in ne kadar başarılı olduğu sorusu kamuoyunda halen kesin bir yanıt olmasa da Microsoft'un '' yarı zamanlı'' başkanı Bill Gates yeni işletim sisteminin ortaya koyduğu işten memnun gözüküyor. CNBC'ye
Microsoft 2013 mali yılının ikinci çeyreğine dair finans raporunu açıkladı. 21.46 milyar dolar gelir elde eden şirket geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7'lik bir artış kaydetmiş oldu. Hisse senedi
Windows 8 ve RT kullanıcılarının bulut depolamanın nimetlerinden yararlanmasını sağlayan SkyDrive servisinin bu platformlara özel uygulaması küçük, ancak dikkat çekici bir yenilik kazandı. Microsoft'tan gelen açıklamaya göre hem Windows 8
Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 8'e geçişi daha cazip hâle getirmek için başlatmış olduğu yükseltme fırsatı 31 Ocak tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar mevcut işletim sistemlerini Windows 8