Teknoloji

Microsoft Türkiye 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak yeni Windows 8 fiyatlarını açıkladı

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 8’e geçişi daha cazip hâle getirmek için başlatmış olduğu yükseltme fırsatı 31 Ocak tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar mevcut işletim sistemlerini Windows 8 Pro’ya terfi ettirmek isteyenler sadece 79 TL karşılığında bunu gerçekleştirebiliyor. Söz konusu fiyat internetten gerçekleştirilecek yükseltme işlemleri için geçerli. Öte yandan Windows 8 Pro yükseltme paketini DVD olarak satın almak isteyenler de 129 TL karşılığında teknoloji mağazalarında DVD’yi bulabiliyor.

microsoft-windows-8-logo

Birkaç gün önce aktardığımız gibi Microsoft yurt dışında Windows 8 paketlerininn yeni fiyatlarını açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden fazla vakit geçmeden Türkiye için belirlenmiş ve 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar belli oldu. Microsoft tarafından tavsiye edilen fiyatlara baktığımızda Windows 8 Pro’nun 539 TL, Windows 8’in 315 TL, Windows 8 Pro Pack’in 259 TL ve Windows 8 Media Center Pack’in de 25 TL fiyata sahip olduğunu görüyoruz. Windows 8 sürümlerine 1 Şubat tarihinden sonra da hem internetten indirilebilir hem de mağazalardan DVD olarak satın alınabilir şeklinde ulaşmak mümkün olacak.

Eğer Windows Vista veya Windows 7 yüklü bir PC sahibiyseniz 31 Ocak tarihine kadar sunulan indirimli fiyattan yararlanmak içn elinizi biraz çabuk tutmanızda fayda var gibi görünüyor. Bu arada 2 Haziran 2012 tarihinden sonra Windows 7 yüklü bir bilgisayar satın alan kullanıcıların da Windows Yükseltme Teklifi’ne kayıt yaptırdıktan sonra sadece 29 TL ücret karşılığında Windows 8 Pro sürümüne geçiş yapmaları mümkün.

İLGİLİ HABERLER