Teknoloji

Microsoft Windows Phone’a CardDAV ve CalDAV desteğinin yolda olduğunu doğruladı

Google’ın Windows Phone için Exchange ActiveSync desteğinin süresini 31 Temmuza kadar uzatması hiç şüphesiz Microsoft’un mobil işletim sistemine rahat bir nefes aldırmıştır. Ancak Microsoft’un bu tarihe kadar boş durmaması ve kullanıcılara Gmail hesaplarını cihazlarıyla eksiksiz şekilde eşlemelerini sağlayacak alternatif çözümleri sunması gerekiyor.

windows-phone-8-logo

Microsoft’un konuyla ilgili olarak hazırladığı bir blog yazısına göre, Windows Phone ekibi hem CalDAV hem de CardDAV protokollerinin desteklenmesi için çalışmalar yapıyor. Bu protokollerin eklenmesi sayesinde Windows Phone kullanıcıları takvim ve kişilerini Google’ın servisleriyle eş zamanlayabilecek. IMAP desteği Microsoft’un mobil işletim sisteminde zaten desteklendiği için bu protokol üzerinden Gmail ile eşleme yapmak mümkün oluyor. 

Google, Microsoft’un Exchange ActiveSync protokolü sayesinde kullanıcılarının farklı platformlarda çalışan cihazlardan servislerine erişmesine izin veriyordu. Ancak geçen aralık ayında gelen bir açıklamaya göre bu destek 30 Ocak tarihi itibariyle sonlanacaktı. Bu durum özellikle Google ve Microsoft arasında tansiyonun yükselmesine neden oldu. Çünkü ister Windows Phone, ister Windows RT veya 8 olsun; Exchange ActiveSync’in alternatifleri konusunda bu işletim sistemleri tam anlamıyla hazır değildi.

Microsoft, Windows 8 ve Windows RT kullanıcıları için hazırladığı bir blog yazısıyla da Google’ın kararından etkilenen bir diğer grup için de çeşitli bilgiler paylaşmış oldu. Buna göre, dün itibariyle Google hesabını eklemeye çalışan Windows 8 ve Windows RT kullanıcıları Google hesaplarını Microsoft’un Takvim uygulamasıyla kullanamayacak. Google hesaplarında tutulan kişilerin de cihaza eklenmesi için öncelikle bu hesabın Microsoft hesabı altına eklenmesi gerekecek.

Bu arada Microsoft yine fırsatı kaçırmamış ve geçen yazın sonlarında duyurduğu yeni e-posta servisi Outlook.com’un reklamını yapmadan geçmemiş. Şirkete göre şu an Outlook.com’a geçmek için iyi bir zaman olabilir.

İlgili >> Windows Phone Blog, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER