Manşetler

Google Windows Phone için Exchange ActiveSync desteğini 31 Temmuz 2013 tarihine kadar uzattı

Google bundan yaklaşık bir buçuk ay önce 30 Ocaktan sonra bireysel Gmail kullanıcıları için Exchange ActiveSync desteğini sonlandıracağını açıklamıştı. Bu, herhangi bir mobil veya masaüstü cihazıyla Gmail hesabını eşleştirmek isteyenlerin söz konusu işlemi 30 Ocaktan sonra Exchange ile yapamayacağı anlamına geliyordu. Tabii ki, bu durum daha önce Exchange ActiveSync ile kurulumu yapmış olanları kapsamıyordu.

windows-phone-8-gmail-181212 (580 x 433)

Geçtiğimiz günlerde bu olayın arkasındaki detaylar ortaya çıkmış, Microsoft’un Google’dan söz konusu destek kesintisinin tarihinin ötelenmesi için talepte bulunduğu anlaşılmıştı. Google’ın Microsoft’a pek kulak asmadığı söylenmişti, ancak görünüşe göre Google son dakikaya kadar bekledi. Tam da 30 Ocak günü Mountain View’dan gelen açıklamaya göre en azından Windows Phone için Exchange ActiveSync desteğinin sona ermesi 31 Temmuz 2013 tarihine kadar ertelendi. Ancak diğer tüm platformlar genelinde Exchange ActiveSync desteğinin sonlandırılması süreci dün itibariyle başladı.

Google’ın verdiği altı aylık süre tahmin ediyoruz ki Microsoft’un Windows Phone kullanıcılarının açıkta kalmaması için bir çözüm bulması noktasında yeterli olacaktır. Zaten Microsoft’un Windows Phone’un CardDAV ve CalDAV protokollerini desteklemesi için bir güncelleme hazırladığı biliniyor. Böylelikle Gmail kullanıcıları sırasıyla kişiler ve takvimleri Windows Phone cihazlarıyla bu protokoller sayesinde eşleyebilecek.

Yukarıda belirttiğimiz gibi bu süre uzatma işlemi yalnızca Windows Phone’u kapsıyor. Windows 8 ve Windows RT kullanıcılarının Google hesaplarını cihazlarıyla eş zamanlamaları için Microsoft’un sunduğu çözümlere başvurması gerekecek. Ancak bu işletim sistemleri için takvim desteği konusunda bir çözümün sunulmadığını belirtelim.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER