Manşetler

Microsoft 2013 ikinci mali çeyrek yılında 21.46 milyar dolar gelir üzerinden 6.38 milyar dolar net kâr elde etti

Microsoft 2013 mali yılının ikinci çeyreğine dair finans raporunu açıkladı. 21.46 milyar dolar gelir elde eden şirket geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7’lik bir artış kaydetmiş oldu. Hisse senedi başına 76 sent kazanan yazılım devi 6.38 milyar dolarlık net kâr elde etti. PC satışları düşüş gösteriyor olsa da, Microsoft’un Windows birimi 5.88 milyar dolar gelir elde etti; biraz da Windows 8’in lansmanının etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre gelirleri yüzde 24 artırmış oldu. 60 milyon Windows 8 lisansı sattığı bilgisini tekrarlayan şirket gidişatla ilgili ek bir bilgi paylaşmadı.

microsoft-logo-191012Windows birimine ait rakamlar dünya geneline dağılmış kurumsal masaüstü sistemlerin yüzde 60’ında Windows 7’nin çalıştığını ortaya koydu. Microsoft buna dayanarak işletmelerin Windows XP’den daha modern bir işletim sistemine doğru kaymakta olduklarının altını çizdi. Windows 8 güncellemelerinin, Surface ve toptan lisans anlaşmalarının da etkisiyle OEM’lere bağlı olmayan Windows gelirleri de yüzde 40’lık bir artış gösterdi.

Sunucular ve Araçlar birimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde dokuzluk bir artış göstererek 5.19 milyar dolar kâra ulaştı. Microsoft artışı SQL Sunucu ve Sistem Merkezinde kaydedilen çift haneli büyümeye bağladı. Microsoft’un kurumsal birimi de yıldan yıla yüzde 10’luk bir artışla 5.69 milyar dolar gelir elde etti. Altında Xbox’ı da barındıran Eğlence ve Cihazlar birimi de yıldan yıla yüzde 11’lik artışla 3.77 milyar dolar geliri hanesine yazdı.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER