Microsoft iOS, Android ve Mac'teki Skype kullanıcılarına video mesaj gönderme desteğini geçtiğimiz şubat ayında sağlamaya başlamış, ancak Windows'u o dönem için es geçmişti. Şirket Windows 7 ve Windows 8'deki masaüstü
Microsoft'un Windows XP desteğini tamamen sonlandırmasına bir yıl kala, şirketten hâla on yaşını geçmiş işletim sistemini kullanan kurumlara artık Windows 7 veya Windows 8'e geçiş yapmaları yönünde bir uyarı geldi.
Geçtiğimiz şubat ayında Windows 7 sürümü de yayınlanan Internet Explorer 10 yavaş yavaş seleflerine yetişmeye başladı. Windows 7 sürümünün şubat sonunda yayınlanmasıyla birlikte Internet Explorer 10'un pazar payı mart ayında
Windows 7 Service Pack 1'in çıkışının üzerinden iki yılı aşkın zaman geçti, ancak henüz güncelleme yapmamış kullanıcılar için Microsoft Windows 7 SP1'i yeniden dağıtıma sunuyor. Windows Update üzerinden yapılacak bu
Microsoft Windows 7 SP 1'de Avrupalı kullanıcılara tarayıcı seçim ekranı sunmadığı için AB'nin hışmına uğramış ve 561 milyon avro cezaya çarptırılmıştı. Financial Times'ta yer alan bir habere göre Microsoft'un ceza
Yazılımcılar birkaç ay önce Windows 7 için Internet Explorer 10'a erişim şansına kavuşurken, bireysel ve kurumsal Windows 7 kullanıcıları bu şanstan mahrum kalmıştı. Aylar süren bekleyiş nihayet sona erdi ve
Net Applications tarafından yayınlanan son rakamlara göre Windows 8'e geçiş hızı ocak ayında yüzde 30'u aşkın bir artış gösterdi. Böylelikle Microsoft'un en yeni işletim sisteminin pazar payı yüzde 2.26'ya yükseldi.
Microsoft'un Surface tablet serisinin yeni üyesi Surface Pro, ocak sonunda piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. İlk ürünlerin üretim bandından çıktığı ve şirketin üretime tam gaz devam ettiği belirtilirken, Microsoft'un Surface biriminin genel
Eski Windows Şefi Steven Sinofsky, Windows 8'in yayınlanmasından kısa bir sonra şirketten ayrılmış ve bu ayrılık o dönemde oldukça büyük yankı uyandırmıştı. Windows'un başındaki isim olarak Windows 7 ve Windows
Kullanıcıların Windows 8'e alışmakla ilgili endişelerinin büyük ölçüde abartılı olduğunu düşünen Microsoft, işletim sistemine alışmanın en fazla iki hafta alacağını belirtti. Technology Review'e konuşan Windows 8 şefi Julie Larson-Green, kullanıcıların