Manşetler

Dell’in önümüzdeki döneme dair tablet ve akıllı telefon yol haritası internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell’in önümüzdeki on iki ayda çıkaracağı tablet ve akıllı telefonlara ait yol haritası internete sızdı. Haritada tabletler için Windows 8’in, akıllı telefonlar içinse Android Ice Cream ve gelecek nesil Windows Phone 7’nin bahsi geçiyor. Android Central ve WPCentral bloglarının kaynaklarına göre Dell dört yeni tablet üzerine çalışıyor. Bu tabletlerden Dell Gallo nisan ayında, Dell Sterling 2011’in son çeyreğinde, Dell Opus One ve Dell Silver Oak tabletleri ise 2012’nin çeyreğinde çıkacak. Bunların hepsi de Android 3.0 Honeycomb ile çalışacak.

Öte yandan Haziran 2011’de çıkması beklenen Dell Rosemount adlı Windows 7 tabletini 2012’nin ilk çeyreğinde çıkacak Dell Peju adlı bir diğer Windows 7 tableti izleyecek. Android tabanlı Dell Gallo’nun 2011 Ekim ayında “el yazısı” desteği kazanacağı belirtiliyor, büyük ihtimalle Dell de HTC Flyer’daki el yazısı işlevi gibi birşeyler deneyecek.

Akıllı telefonlar cephesine bakacak olursak, Android tarafından Ice Cream tabanlı Dell Hancock’u görüyoruz. Çift çekirdekli işlemci, 4 inç’lik qHD ekran, 8 megapiksel arka ve 1.3 megapiksel ön kamera, 1080p video desteği gibi teknik özelliklere sahip olacak bu cihazın Eylül 2011’de çıkması bekleniyor. Bu cihazı Dell Millenium izleyecek. 2011 Ekim ayında çıkacak bu cihazda ise 4.3 inç qHD ekran, 8 megapiksel kamera, VGA kamera, DLNA desteği ve 1080p HD video kayıt yeteneği gibi teknik özellikler bulunacak. Yol haritasında Hancock’un kayarak açılan QWERTY klayveye sahip olacağı belirtiliyor.

Windows Phone 7 tarafına bakacak olursak, Dell Venue Pro cihazı için bu yılın ikinci çeyreğinde güncellemelerin yapılacağı ön görülüyor. Bunun dışında yeni nesil Windows Phone 7 cihazı olacak Dell Wrigley’de ise 1 GHz CPU, 4 inç WVGA ekran, 8 megapiksel kamera ve 720p HD desteği bulunacak ve 2011’in üçüncü çeyreği ortalarında tanıtılacak.

İlgili – Android Central
İlgili – WP Central

İLGİLİ HABERLER