Manşetler

Acer hem PC hem tablet işlevi gören Iconia Tab W500’ü gelecek ay Türkiye’de satışa sunuyor

Acer’ın geçtiğimiz kasım ayında New York’ta düzenlemiş olduğu etkinlikte tanıttığı tablet-netbook melezi W500’ün Türkiye’de piyasaya çıkış takvimi nihayet belli oldu. 1 GHz AMD C-50 işlemcisiyle sunulan bu cihazda 256 MB bellekli AMD Radeon HD6250 grafik işlemcisi de yer alıyor.

2 GB RAM, 32 GB SSD, 10.1 inç, 1280 x 800 çözünürlüklü LED arkadan aydınlatmalı dokunmatik ekran, önde ve arkada olmak üzere iki kamera, Bluetooth 3.0, WiFi b/g/n, USB 2.0, ethernet, opsiyonel 3G bağlantısına sahip olan Acer Iconia Tab üç hücreli bataryası ile altı saate kadar webde gezinme ve dört saate kadar HD video oynatma desteği sunuyor.

Windows 7 Home Premium işletim sistemiyle yüklü gelen Acer Iconia Tab W500 hem bir netbook gibi klavyeye bağlı şekilde, hem de klavye istasyonundan sökülerek, sadece bir tablet olarak kullanılabiliyor. Açma kapama düğmesi ekran tarafına eklenmiş. Bu sayede cihazın açılışını doğrudan tablet formundayken gerçekleştirmek mümkün. Tablet formundaki ekran klavye istasyonuna kolay bir şekilde bağlanıyor ve yine kolayca ayrılabiliyor.


Acer Iconia Tab W500’de Acer’a özel bazı uygulamalar da bulunuyor. Bunların arasında en dikkat çekeni Acer Ring adı verilen, çoklu dokunma desteğine sahip hızlı başlatma aracı. Kullanıcılar sık kullandıkları uygulamaları Acer Ring’e ekleyerek birkaç dokunuşla bunları başlatma fırsatına sahip. clear.fi adlı multimedya uygulaması ise cihazdaki ve çevredeki diğer bağlı cihazlardaki sesli ve görüntülü içeriğe ulaşma imkânı sunuyor.

Acer Iconia Tab W500 ile birlikte konfigürasyon farklılıklarının da bulunduğu W501 modeli de pazarlanacak. Iconia Tab W500’ün sadece tabletine sahip olmak isteyenler 699$+KDV, tabletle birlikte klavyeye de sahip olmak isteyenler 749$+KDV ödeyerek bunu gerçekleştirebilecek. Acer’ın bu yeni netbook-tablet melezini ilk olarak Teknosa’da olacak şekilde gelecek ay satışa sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER