Teknoloji

ViewSonic ViewPad 7x ve ViewPad 10Pro tabletleri resmiyet kazandı

ViewSonic bu ayın başlarında internete sızan 7 inç Android Honeycomb tableti ViewPad 7x’i tanıttı. Buna ek olarak şirketin çift başlangıç opsiyonlu 10 inç tableti ViewPad 10Pro’yu da duyurdu. ViewPad 7x modeli NVIDIA Tegra 2 işlemci, HSPA+, HDMI ve 1024 x 600 çözünürlüklü ekrana sahipken, ViewPad 10Pro modelinde ise 1.5 GHz Intel Oak Trail Z670 işlemci yer alıyor, hem Windows 7 Pro hem de Android 2.2 ile çalışıyor.

ViewPad 7x’te iki adet kamera yer alıyor. Arkadaki kameraya LED flaş eşlik ediyor. Ayrıca 10 noktalı çoklu dokunmatik ekran ve DLNA desteği de ViewPad 7x’in öne çıkan özellikleri arasında. 380 gr. ağırlığa sahip bu panelin parlak arka panelinde ilgi çekici üçgensel desen yer alıyor. microUSB portu da barındıran bu tablette her ne kadar Honeycomb gerektirmese de dokunmaya hassas tuşların bulunması da dikkat çekici.

ViewSonic ViewPad 10Pro ise Oak Trail işlemcili ilk tablet olarak dikkat çekiyor. ViewPad 10 gibi 10Pro modeli de hem Android hem de Windows 7 ile çalışabiliyor. Şubat ayında duyurulan bu tablette 3G, WiFi, Bluetooth, kapasitif dokunmatik ekran yer alıyor. ViewSonic’in iddiasına göre bu tablet pilde 6 saate kadar çalışma desteği sunuyor.

Ne ViewPad 7x ne de ViewPad 10Pro için fiyat veya piyasaya çıkış tarihi bilgileri belli olmuş değil.

İlgili – Engadget (ViewPad 7x)
İlgili – Engadget (ViewPad 10Pro)

İLGİLİ HABERLER