Eğlence

Yetkililer Kış Olimpiyatları açılış seremonisi sırasında siber saldırı gerçekleştiğini doğruladı

pyeongchang 2018Olimpiyat yetkilileri, geçtiğimiz cuma akşamı PyeongChang’de başlayan 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni sırasında bir siber saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Reuters’ın haberine göre, organizasyon yetkilileri televizyon ve internet erişiminin etkilendiğini, ancak operasyonların kritik herhangi bir parçasının tehlikeye atılmadığını dile getirdi.

Haberlere göre, açılış seremonisinin olduğu cuma akşamı internet erişimi ve Wi-Fi devre dışı kaldı. Ayrıca oyunların web sitesi de çöktü, katılımcılar biletlerini bastıramadı. PyeongChang organizasyon komitesi sözcüsü Sung Baik-you, bir saldırının gerçekleştiğini doğruladı, ancak sorunların çözüldüğünü kaydetti. Ayrıca araştırma sonucunda saldırının kaynağının açığa çıkarılamadığını da sözlerine ekledi.

Oyunlar zaten saldırıların tehdidi altında bulunuyordu. Geçen ay McAfee, oyunlara aylar kala saldırılar tespit etmeye başladığına, Olimpiyat görevlilerinden geliyormuş gibi kötü niyetli e-posta iletilerinin gönderildiğine dikkat çekmişti. Ayrıca şirket buna benzer saldırılara karşı uyarmıştı.

Görevliler, bu tarz saldırıların Güney Kore ile siyasi gerilim yaşayan Kuzey Kore’den geliyor olabileceği konusunda endişe duyuyor. Ayrıca sistematik doping skandalı nedeniyle oyunlardan men edilen Rusya da şüphe edilenler listesinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER