Teknoloji

Kickstarter altyapısında blok zinciri tabanlı yeni bir sisteme geçiyor

kickstarter blok zinciri

Kickstarter, teknolojisinin temellerinde yapacağı bazı büyük değişiklikleri duyurdu. Çarşamba günü yayınlanan bir Kickstarter blog yazısına göre şirket, Kickstarter’ın temel işlevinin merkezi olmayan bir sürümünü oluşturacak bir açık kaynak tabanlı protokolün geliştirilmesini destekleyeceğini söyledi. Protokol herkese açık açık bir blok zincirinde yaşayacak ve herkesin, hatta Kickstarter’ın rakiplerinin bile onu geliştirmesine veya kullanmasına olanak sağlayacak.

Bağımsız bir kuruluş protokolün geliştirilmesine başlayacak ve Kickstarter bu gruba fon sağlayacak, bir kurul atayacak. Üstelik şirket, protokolün ilk müşterilerinden biri olacağını söylüyor. Ayrıca, protokol yönetişiminin gelişimini denetleyen bir bağımsız yönetişim laboratuvarı da oluşturuyor. Protokol, daha çevre dostu hisse kanıtı sistemini kullanan açık kaynaklı bir blok zinciri olan Celo üzerine inşa edilecek.

Bloomberg’in haberine göre, protokolün inşasını üstlenen şirketin henüz bir adı yok. Bununla birlikte aynı haberde, Kickstarter’ın sitesini 2022’de protokole taşımayı planladığı bilgisi yer alıyor. Kickstarter, değişikliğin şirketin iş modelini etkileyip etkilemeyeceğine dair bir yorum talebine henüz yanıt vermedi, ancak blog yazısında “bir kullanıcı olarak, aşina olduğunuz Kickstarter deneyimi aynı kalacak” ifadesine yer verdi.

Kickstarter’ın çalışmaları, Twitter’ın Bluesky adını verdiği, merkezi olmayan sosyal ağ standardı ile başlattığı çalışmalara biraz benziyor. Twitter, bu projeyi Aralık 2019’da duyurmuş olsa da, ağustos ayında bir proje liderini işe aldığına dair haberlerin dışında henüz somut bir ilerleme kaydedildiğine dair haberler çıkmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER