İncelemelerManşetler

Keenetic Hero 4G İncelemesi

keenetic hero 4g inceleme

Yaz geliyor, çok yakında yazlık evlerin yolunu tutmalar veya karavanlarla tatil alanlarına seyahatler başlayacaktır. Son yıllarda bu gibi mekanlarda mobil şebekeler üzerinden sürekli internet erişimini sağlamak daha tercih edilir hâle geldi. Yılın tamamı boyunca sabit internete para ödemek yerine uygun ödeme şartlarına sahip bir mobil hat ve yanında bir 4G destekli router alarak, kısa dönem için sürekli internet bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İşte bu noktada Keenetic Hero 4G güçlü bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

Keenetic Hero 4G, sahip olduğu dahili SIM kart giriş sayesinde 4G modem router olarak çalışabiliyor. Bu sayede sabit internetin olmadığı yerlerde 3G veya 4.5G internet bağlantısına erişim mümkün oluyor. Hero 4G’nin sahip olduğu zengin özellikler, bulunduğunuz yerde 4G şebekesi üzerinden verimli internet bağlantı hizmeti almanızı sağlarken, yılın geri kalan zamanlarında da bu cihazı başka alanlarda değerlendirmenize izin veriyor.

keenetic hero 4g inceleme

Keenetic Hero 4G, çift bant Wi-Fi desteğine sahip. 2.4 GHz ve 5 GHz hızlarında çalışıyor. 5 dBi’lık çift anteniyle karavan ve yazlık daireler için iyi bir kapsam sunuyor. Keenetic Mesh Wi-Fi Mesh Sistemi sayesinde, mesh uyumlu farklı Keenetic cihazlarıyla birlikte villa gibi mekanların tamamını da kapsayabilirsiniz.

Öncelikle Keenetic Hero 4G’nin Qualcomm 4G dahili modemiyle 150 Mbps’ye kadar LTE bağlantı hızlarını desteklediğini belirtelim. Saniyede 150 megabite kadar indirme ve 50 megabite kadar yükleme hızları destekleniyor. Bu, Türkiye’deki 4.5G şebekelerinin sunduğu ortalama hızdan en iyi şekilde yararlanabileceğiniz anlamına geliyor. Tabii ki, göreceğiniz hızlar bulunduğunuz konuma ve şebeke yoğunluğuna göre değişiklik gösterecektir. Keenetic Hero 4G’yi Türkiye’deki tüm mobil operatörlerle ve onların SIM kartlarıyla kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken arkadaki SIM kartı yuvasına operatörünüzden aldığınız SIM kartı yerleştirmek olacaktır.

keenetic hero 4g inceleme

Keenetic Hero 4G’nin kutusundan iki adet LTE anteni çıkıyor. RP-SMA bağlantı uçları sayesinde arzu ettiğiniz takdirde kendi satın alacağınız 4G antenlerini de kullanabilirsiniz. Özellikle şebeke sinyallerinin çok güçlü olmadığı kırsal kesimlerde daha iyi alış için harici antenleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte kutu içinden çıkan 4 dBi’lık antenler çoğu kişinin ihtiyacını karşılayacaktır.

Keenetic Hero 4G’de 4G ayarları için gelişmiş yapılandırma imkanı da sunuluyor. Yönetim arayüzünde baz istasyonlarına olan mesafenizi ölçümleyerek cihazı veya antenleri doğru konumlandırmaya imkan sağlayan kontroller var. Ayrıca cihazın LTE olarak çalıştığı frekansları elle seçme imkanınız da bulunuyor.

Bu tarz modem ürünlerinde mobil operatör üzerinden bakiye sorgulama veya yeni paket satın alma gibi işlemleri kolayca yapmak önemlidir. Keenetic Hero 4G’de USSD kodu gönderme, SMS gönderme ve alma gibi özellikler mevcut. Hero 4G’nin web arayüzünden, kişi listenizdeki bir kişiye, bir telefon numarasına ya da mobil operatörünüzün hizmet numarasına kolaylıkla SMS gönderebilir, gelen SMS’leri de arayüz üzerinden okuyabilirsiniz. Üstelik SMS’leri doğrudan mobil cihazınızın bildirim panelinde görme imkanınız da bulunuyor.

keenetic hero 4g inceleme

4G modemler için bir diğer önemli konu da veri tüketiminin kontrolüdür. Çoğu mobil plan sınırlı bir veri paketiyle gelir ve sınırın aşılmaması önemlidir. Keenetic Hero 4G’nin web arayüzünde veri limitlerini belirleme, çeşitli hatırlatıcılar kurma ve SMS ile uyarı alma gibi imkanlar da sunuluyor.

Keenetic Hero 4G daha önce Teknoblog’da incelemelerini yayınladığımız Keenetic modem ve router cihazlarıyla aynı tasarımda geliyor. Arkaya takılan LTE antenlerinin yanında kenarlara sabitlenmiş birer adet Wi-Fi anteni de mevcut. Antenlerin tümünü döndürerek sinyal dağılımını kontrol etme imkanınız var. Ayrıca cihazın yatay veya düşey biçimde konumlandırılması, yüksek bir yere sabitlenmesi de mümkün. Üst tarafta cihazın güç, mobil şebeke, internet, bağlantısı, Wi-Fi gibi durumlarını gösteren LED lambalar var. Ayrıca WPS özelliği için bir fiziksel düğme de bulunuyor. Sağ kenarında USB portu var. Böylelikle harici disk, USB bellek veya yazıcı takabilir ya da ek bir 4G modem dongle’ı bağlayabilirsiniz. Üstelik bu port üzerinden bağlayacağınız bir disk sürücüsünü, Web DAV protokolünün yardımıyla bulut sürücüsü hâline getirebilir, burada depoladığınız dosyalara uzaktan erişebilirsiniz.

Arka tarafta beş adet Gigabit Ethernet portu var. Bu sayede bilgisayar, yazıcı ve benzeri ağ ürünlerini Hero 4G’ye kablo üzerinde bağlayabilir, Wi-Fi’a göre daha yüksek hızlara erişebilirsiniz. Bu portlar sayesinde yazlığınızı veya karavanınızı küçük bir ofis hâline getirebilirsiniz. Üstelik yapılandırılabilir Gigabit Ethernet portlarını dilediğiniz takdirde WAN girişi olarak da ayarlayabilirsiniz. İnternet servis sağlayıcınız izin verdiği takdirde Hero 4G’yi mevcut fiber modeminizin yerine konumlandırabilir veya onun ethernet portundan aldığınız çıkışı Keenetic Hero 4G’ye takarak bu cihazı verimli ve yetenekli bir router gibi kullanabilirsiniz. Eğer kışlık evinizde veya iş yerinizde bir Keenetic ürünü varsa, Mesh özelliğinden yararlanarak Keenetic Hero 4G’yi ağı genişletmek için ek bir bağlantı noktası olarak konumlandırabilirsiniz. Bu sayede Hero 4G, yazları bir 4G modem, kışları ise kullanışlı bir erişim noktası olarak işleyecek, yılın her zamanı işe yarayacaktır.

Keenetic Hero 4G’nin kurulumu da kolay. Eğer SIM kartınız nano boyutunduysa, kutudan çıkan microSIM adaptörünü kullanarak SIM kartınızı cihazın arkasındaki yuvaya takın. Daha sonra antenleri bağlayın, cihazı prize takın. Kutudaki hızlı başlangıç kılavuzunda verilen web sitesine girerek hızlı kurulum sihirbazını çalıştırın. Dakikalar içinde 4G modeminizi kullanıma hazır hâle gelecektir. Mobil şebeke bağlantısı için ek ayar yapmanıza gerek olmayacaktır.

Daha önce incelediğimiz Keenetic cihazlarında gördüğümüz birçok gelişmiş özellik Keenetic Hero 4G’de de mevcut durumda. Gelişmiş internet ve Wi-Fi güvenliği sayesinde, ağ içindeki cihazları izinsiz erişimlere karşı koruma, çocuklar için çeşitli içerikleri veya web sitelerini sınırlama; IPSec VPN’in de aralarında olduğu farklı VPN türleri ile internet üzerinde gizliliği koruma ve iki lokasyon arasında güvenli, hızlı bağlantı sunma imkanı mevcut. Uygulama ve cihaz trafik analizörü sayesinde hangi cihazın veya uygulamanın ne oranda mobil internet tüketiminde bulunduğunu görebilirsiniz. Birden fazla Wi-Fi ağı veya misafir ağı ayarlama, otomatik güncellemeler, farklı bileşenleri ekleme veya çıkarma, kullanım modunu web arayüzünden değiştirme, mobil uygulama ile bilgisayara ihtiyaç duymadan durum kontrolü ve ayarlama imkanı da Keenetic Hero 4G’yi kullanışlı yapan özellikler arasında bulunuyor.

Keenetic Hero 4G, piyasada gördüğümüz çoğu modem router cihazında görmediğimiz esnekliği sunan araçlarla birlikte geliyor. Mobil ofis anlayışını hayata geçirmek isteyen kişiler için bu cihaz, sahip olduğu bağlantı ve güvenlik özellikleriyle kullanışlı. Aynı zamanda sadece bir 4G modem olarak değil, erişim noktası veya mesh bağlantı noktası olarak kullanılabilmesi, bu modemin sadece yazın değil, kışın da hizmet vermesini sağlayacaktır. Böylelikle bir taşla birden fazla kuş vurma imkanınız var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER