İncelemelerManşetler

Keenetic Hero DSL inceleme: DSL kullanıcıları için güçlü bir seçenek

keenetic hero dsl inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Keenetic Hero DSL’i satın alın

HEPSİBURADA1099 TL998,99 TL

 

GİTTİGİDİYOR – 1149 TL – 949,05 TL

 

TRENDYOL – 1199 TL – 969,03 TL

Ürün yelpazesi içinde çeşitli fiyat noktalarında, farklı ihtiyaçlara hitap eden geniş seçenekler barındıran Keenetic, yeni ürünü Keenetic Hero DSL ile evinde ya da iş yerinde ADSL veya VDSL bağlantısını kullananlarla birlikte, sahip olduğu internet bağlantısını daha güçlü ve sağlıklı hâle getirmek isteyen kullanıcılara da hitap ediyor.

Keenetic Hero DSL, şirketin diğer DSL ürünlerinden farklı olarak barındırdığı Vdsl35b profili sayesinde saniyede 300 megabite kadar DSL bağlantı hızlarına ulaşmayı sağlıyor. Böylelikle internet servis sağlayıcınızın size sunduğu hızlardan en iyi şekilde yararlanma imkanını elde edebilirsiniz. Cihazın sahip olduğu 900 MHz’lik çift çekirdekli işlemci, özellikle yoğun ağlarda veya VPN gibi uygulamalarda Hero DSL’in verimli ve kesintisiz biçimde çalışmasına katkıda bulunuyor.

Keenetic’in daha önce incelediğimiz cihazlarının büyük kısmında ikiden fazla ve yüksek kazançlı antenlerin kullanıldığını görmüştük. Benzer bir durum Hero DSL için de geçerli. Bu modelde dört adet harici anten bulunuyor. Yüksek kazançlı bu harici antenlere istediğiiz yönü verebilirsiniz. Antenleri değiştiremeseniz bile, uygun pozisyonlara getirdiğiniz takdirde ağ performansını mümkün olan en yüksek noktaya çıkarabilirsiniz. Antenlere ek olarak iki adet power amplifier da mevcut. Devre üzerinde bulunan bu güçlendiriciler, özellikle mobil cihazlardan veri alımı sırasında büyük avantaj sağlıyor.

keenetic hero dsl

Keenetic Hero DSL güçlü Wi-Fi özellikleri sunuyor

Günümüzde kullanıcıların öncelikli tercihi çift bant Wi-Fi desteği sunan modem veya router cihazları oluyor. Keenetic Hero DSL de bu tercihe uygun bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 2.4 GHz bandında saniyede 400 megabite kadar, 5 GHz bandında ise saniyede 867 megabite kadar kablosuz bağlantı hızı sunuluyor. Özellikle 2.4 GHz bandında sunulan yüksek hız, evinizin uzak noktalarına ile daha hızlı ağ bağlantısı sunabileceğinizi gösteriyor. Sonuç olarak teorik olarak saniyede 1300 megabite varan hıza ulaşmak mümkün oluyor. 802.11ac Wi-Fi protokolünü destekleyen Hero DSL’De çoklu eşzamanlı bağlantı olarak adlandırabileceğimiz MU-MIMO desteği de bulunuyor. Bu destek sayesinde aynı anda birden fazla cihaza kesintisiz veri alışverişi sağlamanız mümkün oluyor. Beamforming ve airtime fairness gibi özellikler de kablosuz bağlantı performansını artıran dikkate değer özellikler arasında bulunuyor.

Keenetic Hero DSL’in sunduğu kablosuz ağ özellikleri bunlarla bitmiyor. Kablosuz bağlantı desteğine sahip modern cihazlarda giderek daha sık biçimde görmeye başladığımız WPA3 kablosuz ağ şifreleme desteği Hero DSL’de mevcut. Kablosuz ağ ayarları içinden şifreleme türünü WPA3 olarak seçebilir ve ağınızı dışarıdan sızmalara karşı daha güvenli hâle getirebilirsiniz.

Büyük bir evi, villayı, iş yerini kapsayacak bir ağ kurmak isteyenler için de Hero DSL mesh, diğer bir deyişle örgü tipi ağları destekliyor. Hero DSL’in yanında satın alacağınız Air ve bunun gibi diğer Keenetic cihazlarıyla Wi-Fi mesh ağı oluşturabilirsiniz. Arzu ederseniz, daha önce satın aldığınız veya ek olarak satın alacağınız Keenetic router cihazını menzil genişletici moduna geçirerek Hero DSL ile bir Wi-Fi mesh sistemi oluşturabilirsiniz. Böylelikle aynı ağ adı altında yayın yapan ve bulunduğunuz geniş ortamı tümüyle kaplayan tek bir ağa sahip olabilirsiniz.

Hero DSL’in çift bant destekli bir router cihazı olduğunu belirtmiştik. Eğer istemci cihazınız da çift bandı destekliyorsa Hero DSL, cihazın kendisine olan mesafesine göre istemci cihazın daha hızlı 5 GHz ağına veya daha yüksek menzile sahip olan 2.4 GHz ağına bağlanmasını sağlayabiliyor. Bu geçiş otomatik olarak gerçekleşiyor. Bunun çalışması için her iki banttaki ağ için de tek bir isim vermeniz yeterli oluyor. Bunun dışında trafik sınıflandırma ve asimetrik hız sınırlandırma özellikleri sayesinde ağa bağlı cihazların hızlarında sınırlandırmaya gidebilir, bu sayede daha verimli bir ağa kavuşabilirsiniz. Port yönlendirme ve bunun gibi ayarları da her bir cihaz özelinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

keenetic hero dsl

Kablolu bağlantı tarafında da Keenetic Hero DSL kullanıcıları oldukça memnun edecek gibi görünüyor. Arkada bulunan 5 adet Ethernet portunun tümü gigabit hızlarını destekliyor. Özellikle evinizde yüksek hızlarda bağlamanız gereken kablolu ağ cihazlarınız varsa, gigabit ethernet bu noktada size büyük avantaj sağlayacaktır. Üstelik bu Ethernet portlarını ihtiyaçlarınız doğrultusunda yönetebilirsiniz. Bu portları evdeki ağ cihazlarınızı yerel ağ üzerinden internete bağlamak için kullanabileceğiniz gibi internet bağlantınızı sonlandırmak için kullanabilirsiniz. Eğer fiber internet bağlantısına sahipseniz ve operatörünüzün size verdiği modemin yanında daha yüksek performanslı ve donanımlı bir ürün kullanmak isterseniz Hero DSL, Ethernet portu üzerinden kullanım imkanı sağlayacaktır.

Bağlantı yedekleme ve önceliklendirme özellikleri de Hero DSL’de mevcut. Örneğin VDSL veya ADSL internet bağlantınızın yanında fiber internet bağlantınız da varsa, iki internet planı için de Hero DSL’i aynı anda kullanabilirsiniz. Bağlantı önceliklendirme özellikleri sayesinde internet bağlantısının hangisi üzerinden gerçekleştirileceğini belirleyebilir, ağınızda bir yük dengelemesi yapabilirsiniz. Dilerseniz, Hero DSL’i ortamda var olan bir kablosuz ağa bağlayarak onun bağlantısını da router cihazına bağlı cihazlara paylaştırabilirsiniz. USB portuna takacağınız bir 3G veya 4G modem ile birlikte hücresel bağlantı desteğini de Hero DSL’e kazandırabilirsiniz.

keenetic hero dsl

USB portları demişken, Hero DSL’in kenarında iki adet USB portu bulunuyor. Bu portlardan biri USB 3.0, diğeri de USB 2.0 desteğine sahip. KeeneticOS yazılımı ve eklenebilir bileşenler sayesinde bu USB portlarını çok fonksiyonlu olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, uygulama ekleme bölümünden torrent ve medya sunucu bileşenlerini kurarak torrent dosyalarını doğrudan USB sürücüye kaydedebilir, uyumlu cihazlarda dosyalarınızı bilgisayarınızı hiç açmadan kullanabilirsiniz. Ya da medya sunucusu yardımıyla bağladığınız USB cihazındaki fotoğraf, video ve bunun gibi medya dosyalarını, destekleyen TV’lerde veya set üstü cihazlarda doğrudan izleyebilirsiniz. Keenetic’in ücretsiz olarak sunduğu KeenDNS alan adı ve WebDAV sunucu bileşeni ile Hero DSL’e bağladığınız USB sürücünüzü kişisel bulut depolama alanına dönüştürebilirsiniz. SFTP ve FTP sunucu bileşenleri yardımıyla da USB bellek üzerindeki dosyalara erişebilirsiniz. Bunlara ek olarak USB portlarına yazıcı bağlayarak bunu ağdaki her cihazın kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Güvenlik tarafında da Keenetic Hero DSL, KeeneticOS’in sunduğu esneklikten ve imkanlardan yararlanıyor. Hero DSL, diğer tüm Keenetic cihazları gibi farklı VPN protokollerini destekliyor. PPTP, SSTP, L2TP/IPSec, IPSec, OpenVPN ve Wireguard VPN yapılandırmalarını Hero DSL üzerinden yapabilirsiniz. Çocukları için güvenli internete önem veren ebeveynler için de aile profilleri oluşturma, ebeveyn kontrolü gibi özellikler mevcut. Safe DNS, Cloudflare gibi bileşenlerle, her bir cihaz için farklı ebeveyn kontrol protokolleri oluşturmak mümkün. Buna ek olarak AdGuard bileşeni sayesinde online reklamları da engelleyebilirsiniz.

keenetic hero dsl

Keenetic Hero DSL kutu içeriği ve mobil uygulama

Keenetic Hero DSL’in kutusundan bağlantı sağlamanız için gerekli olan tüm ekipmanlar çıkıyor. Ek bir aksesuara ihtiyaç duymayacaksınız. Kurulum işlemi de Keenetic iOS veya Android uygulamaları sayesinde birkaç dakika içinde kolaylıkla tamamlanıyor. Hero DSL’i nasıl kullanacağınıza bağlı olarak uygun yöntemi seçebilir ve bunun sonrasında kurulum sihirbazı yardımıyla kurulumu birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz. Daha sonra tüm kontrolleri kullanışlı web arayüzü üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Otomatik güncellemeleri açabilir, cihazınızın en son güncellemeleri kolaylıkla almasını sağlayabilirsiniz. Önde ve kenarda bulunan fonksiyon tuşlarının işlevlerini de web arayüzü üzerinden yönetebilirsiniz. Üstelik web arayüzüne uzaktan erişim imkanı da mevcut.
Keenetic’in bulut temelli mobil uygulaması da ağınızı evden veya uzaktan yönetmenize izin veriyor. Ağınızdaki cihazlar için önceliklendirmeleri yapabilir, hız sınırlandırmaları uygulayabilir, ağ trafiğini görüntüleyebilir, yazılım güncelleyebilir, güvenlik duvarı kuralları oluşturabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Keenetic Hero DSL, güçlü donanıma ve özelliklere sahip olan bir ürün. Öncelikle ADSL veya VDSL kullanıcılarını hedefliyor gibi görünse de, fiber internet kullanıcılarının da ihtiyaçlarını karşılayan esnek bir ürün. KeeneticOS işletim sistemi ise bu cihaza yüksek esneklik katıyor, güncel birçok özellikten yararlanma imkanı sağlıyor. Kullanışlı web arayüzü ve bulut tabanlı mobil uygulaması da ağınızı her yerden kolaylıkla yönetmenize izin veriyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER