Teknoloji

Journal: Apple’dan iPhone’lar için yeni günlük uygulaması

journal

Apple iPhone kullanıcılarının günlük aktivitelerini düzenli şekilde kaydetmesini sağlayacak yeni iOS uygulaması Journal’ı duyurdu. WWDC 2023‘te duyurulan uygulama, şirketin sağlık ve fitness alanına yönelik en son adımı olarak nitelenebilir. Apple daha önce de kullanıcılarının günlük yaşamlarını daha kolay takip edebilmeleri adına Fitness, Uyku ve Nefes gibi uygulamalar hazırlamıştı.

Journal, sonbaharda dağıtıma çıkması beklenen iOS 17 ile birlikte kullanıcılarla buluşacak. Apple’dan verilen bilgiye göre, bu yeni iPhone uygulaması, cihaz üstü makine öğrenmesi ile kişiselleştirmiş öneriler sunacak ve böylelikle kullanıcılara yazabilecekleri şeyler için ilham verecek. Uygulama bunu yaparken mesajlardan, fotoğraflardan, egzersiz ve konum verilerinden yararlanacak. Uçtan uca şifrelemeyle korunacak bu uygulamanın tüm verileri iPhone üzerinde saklanacak. iPhone sahipleri uygulamanın hangi verilerden öneri oluşturmakta yararlanabileceği konusunda da söz sahibi olabilecek.

Apple’ın yeni uygulaması, plajda çekilen fotoğrafların yer aldığı, konumun ve kullanıcıların o sırada ne dinlediğinin ayrıntılarını içeren yeni bir fotoğraf albümünü işaretleyerek, kullanıcılardan kıyıya yaptıkları son gezi hakkında yazmalarını isteyebilecek. Bu öneriye dokunduğunuzda, bu bilgiler otomatik olarak uygulamadaki bir taslak gönderiye eklenir ve önemli Journal girişleri, daha sonra bulunup daha kolay görülebilmeleri için işaretlenebiliyor.

Journal hakkındaki haberler bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı

Journal, Day One gibi üçüncü taraf günlük uygulamalarıyla rekabet edecek. İlk olarak 2012’de iOS ve Mac için yayınlanan Day One, 2018’de Android’e de gelmişti. Cupertino merkezli şirketin bir günlük uygulaması hazırlığı içinde olduğuna dair haberler geçtiğimiz nisan ayında gündeme taşınmıştı.

İLGİLİ HABERLER