Manşetler

WWDC 2023 açılış konuşmasını canlı yayında izleme seçenekleri

Bugün, teknoloji dünyası için büyük bir gün. Dikkatler, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde, teknoloji devi Apple’ın düzenleyeceği yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’na (WWDC 2023) çevrildi. Açılışı 5 Haziran Pazartesi Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak açılış konuşması ile yapılacak olan WWDC 2023’ün odağında Apple’ın son işletim sistemlerinin en yeni versiyonları olan iOS/iPadOS 17, macOS 14 ve watchOS 10 olacak. WWDC 2023 açılış konuşmasını yukarıdaki video penceresinden izleyebilirsiniz.

Ne var ki, konferansın en heyecan verici anı şüphesiz ki Apple’ın uzun zamandır beklenen artırılmış ve sanal gerçeklik kulaklığı Reality Pro’nun tanıtımı olacaktır. Yaklaşık yedi ila sekiz yıl süren bir geliştirme sürecinin ardından, şirket sonunda bu sistemi, en azından geliştirici versiyonunu, herkese tanıtmaya hazır görünüyor.

Apple’ın beklenen yeni karma gerçeklik gözlüğü: Reality Pro

Reality Pro’nun WWDC 2023’te tanıtılması, Apple’ın yeni cihazını merakla bekleyen teknoloji meraklılarının dikkatini çekiyor. Bu gözlük, hem artırılmış hem de sanal gerçeklik özellikleri taşıyacak. Bu yüzden de, birçoklarına göre, WWDC 2023 son yılların en ilgi çekici WWDC’si olacaktır.

Bunun yanı sıra, konferansın bir diğer önemli noktası da MacBook serisine yeni eklenecek ürünler olacaktır. Dedikodulara göre, yeni gelecek ürünler arasında bir 15 inç MacBook Air de olabilir.

WWDC 2023 etkinliğini canlı izleyin

Apple’ın bu yılki WWDC etkinliği, geçen yıllarda olduğu gibi canlı yayın üzerinden iki farklı platformda izlenebiliyor: YouTube ve Apple’ın kendi etkinlikler sayfası. Bu arada Apple’ın kendi etkinlikler sayfasının, genellikle biraz daha önden geldiğini belirtelim.

Apple’ın beklenen Reality Pro karma gerçeklik gözlüğünün ilk kez tanıtılmasının beklendiği bugün, teknoloji dünyasında yeni bir çağı işaret edebilir. WWDC 2023, uzun yıllar boyunca hatırlanacak bir etkinlik olabilir. Gelişmeler her zaman olduğu gibi Teknoblog.com’da ve sosyal medya hesaplarımızda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER