Teknoloji

Jony Ive iPhone’un pil ömrüne dair sorunları pek umursamıyor

jony-ive-apple-230512

Pek çok iPhone kullanıcısı cihazlarını gün içinde birkaç kez şarj etmek zorunda kalmaktan sıkılsa da, Apple’ın tasarım şefi Jony Ive bu durumu pek dert ediyor gibi gözükmüyor. The Financial Times’a konuşan tasarım gurusu, iPhone’un ince ve hafif tasarımının insanları cihazlarıyla daha çok ilgilenmeye teşvik ettiğini düşünüyor.

Daha büyük pilin cihazları ağır ve daha az cazip hâle getireceğini söyleyen Ive, tasarım odaklı yaklaşımını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ancak akıllı cihaz kullanıcılarının olaya Ive kadar rahat yaklaştığını söylemek pek mümkün değil. Cat tarafından yapılan bir araştırmaya göre, pil ömrü akıllı telefon sahiplerinin sorunları arasında bir numarada yer alıyor.

Yine de, Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile pil ömrü konusunda eskiye kıyasla aşama kaydetmesi Ive’ın sözlerinin biraz olsun mazur görülmesini sağlıyor.

Akıllı telefonlar için üretilen şarjlı kılıflar veya taşınabilir şarj üniteleri de artık çok yaygın bir teknoloji haline gelse de, Ive’ın sözlerini ”gerçeklikten uzak” şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER