Teknoloji

John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklandı

netflix john mcafee

Teknoloji dünyasının en sıra dışı isimlerinden biri olan John McAfee, vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklandı. 2016’da ABD Başkanı olmak için adaylığını koyan McAfee’nin tutuklandığını ABD Adalet Bakanlığı açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın vergi birimi, McAfee’nin İspanya’da yakalanmasının ardından 15 Haziran’da McAfee hakkında vergi usulsüzlüğü suçlamasında bulunmuştu. Suçlamada kripto para reklamından, danışmanlıktan, etkinlik konuşmalarından ve yaşam hakkını belgesel çekilmesi için satmaktan milyonlarca dolar gelir elde ettiği; buna rağmen, vergi iadesi talep ettiği belirtilmişti.

McAfee’nin başı kripto para tanıtımlarıyla da dertte. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), McAfee’nin kripto para arzlarının Twitter’dan duyurusu için 23 milyon dolar aldığını gizlediğini belirtti. SEC, McAfee’nin prim ödemesi aldığı 2018’e kadar tanıtımlar için para aldığın kabul etmediğine dikkat çekti. McAfee’nin koruması Jimmy Watson Jr. da para transferine yardım etmek ve McAfee’ye ödenen kripto paranın dönüştürülmesini sağlamakla suçlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın iddianamesinde McAfee’nin adını taşıyan ünlü anti-virüs şirketinden gelir payı aldığının iddia edilemeyeceği belirtildi. McAfee, son birkaç yıldır açık bir şekilde adını taşıyan şirketle arasına mesafe koyuyordu.

Eğer suçlamalar mahkemede haklı bulunursa; John McAfee, beş vergi kaçırma eylemi için beş yıla varan hapis cezasına çarptırılabilecek. Buna ek olarak, McAfee’nin eksik beyan nedeniyle 1 yıl hapis ve 100 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER