Teknoloji

Joe Biden çip sıkıntısının çözümü için devreye giriyor

joe biden podcast

Joe Biden yönetimi, küresel ölçekte görülen çip tedariği sorununu çözmek için “agresif adımlar” atmaya hazırlanıyor. Çip tedariğinde yaşanan sıkıntılar, hem otomotiv sektörünü etkiliyor hem de yeni nesil oyun konsollarının bulunmasını zorlaştırıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Biden’ın önümüzdeki haftalarda bu konuyla ilgili bir kararnameye imza atması bekleniyor. Bu kararnamede kritik ürünlerin tedarik zinciri için bir devlet değerlendirmesi yapılmasının isteneceği belirtiliyor.

Değerlendirmenin merkezinde ise çip tedariğinin olacağı ifade ediliyor. Biden yönetiminin öncelikle tedarik zincirinde tıkanan noktaları tespit etmeyi ve mevcut sıkıntıları aşmayı planladığı söyleniyor.

Joe Biden yönetimi sorunun uzun vadeli çözümü için de bazı adımlar atacağa benziyor. CNBC’nin haberine göre, Beyaz Saray çip üretiminin ABD’ye kaydırılmasını da teşvik etmeyi değerlendiriyor. Intel ve Qualcomm gibi çip üreticilerinin yöneticilerinin ABD’de üretim için Biden yönetiminden teşvik istediğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Bu desteğin ne türde sağlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER