Ulaşım

Jaguar XE Türkiye’de satışa sunuluyor

jaguar xe

Jaguar’ın sedan modeli Jaguar XE; yenilenen iç ve dış tasarımı, geliştirilmiş güvenlik özellikleriyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Yeni XE’yi Jaguar Online Rezervasyon Platformu‘nda ve seçili Borusan Otomotiv Jaguar Yetkili Satıcıları’nda bulmak mümkün olacak.

Jaguar XE’nin yeni dış tasarımı otomobile daha iddialı bir görünüm kazandırıyor. Jaguar’ın spor modeli F-Type’tan esinlenen tasarım dokunuşları da otomobilin sportif yönünü biraz daha kuvvetlendiriyor. Ön panjuru genişletilen otomobil, “J” harfi şeklindeki gündüz farları sayesinde daha geniş ve “kaslı” bir duruşa kavuşuyor.

Jaguar XE’yi daha da sportif bir karaktere büründüren R-Dynamic tasarım paketinde ise uçak kanatlarından esinlenerek özel olarak işlenmiş yüzeyler, siyah renkli arka difüzör ve yeni jant seçenekleri sunuluyor. İç kısımda, özel dikişli spor koltuklar, Satin Chrome vites değiştirme kulakçıkları ve R-Dynamic sırt amblemleri kullanıcıları karşılıyor.

Yeni Jaguar XE’de F-Type’ta kullanılan SportShift’in yanı sıra JaguarDrive Control butonu da mevcut. Direksiyon simidi yenilenen XE’nin gösterge panelinde ise elektrikli I-Pace’in etkisi hissediliyor. Akıllı bağlantı sistemlerinin mevcut olduğu otomobilde  Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz şarj teknolojisi de standart olarak sunuluyor. Jaguar XE’nin arkasında yer alan geniş açılı kamera ise görüntü tek bir hareketle dikiz aynası içinde yer alan yüksek çözünürlüklü ekrana yansıtılabiliyor.

jaguar xe

Yeni Jaguar XE’nin gövdesinin yüzde 75’lik kısmını alüminyum oluşturuyor. Böylelikle otomobilin hem yol tutuşu hem güvenliği hem de verimliliği kuvvetlendiriliyor.

Jaguar XE Türkiye’ye dizel motor seçeneğiyle geliyor

Standart olarak sunulan Dinamik Mod, daha hızlı vites değiştirme, daha keskin gaz tepkisi ve artırılmış direksiyon ağırlığı gibi dokunuşlarla otomobilin sportif yönünü biraz daha öne çıkarıyor. Opsiyonel olarak sunulan Configurable Dynamics sistemi ise sürüş deneyimini kişiselleştirmeye yardımcı oluyor. Bu özellik aracın motor, şanzıman ve direksiyon tepkilerinin Konfor veya Dinamik ayar seçimi yapılarak kişiselleştirilebilmesini sağlıyor.

Dört tekerlekli çekiş sistemine sahip olan Jaguar XE, Intelligent Driveline Dynamics teknolojisi ile tüm hava koşullarında performansı ve çekişi artırıyor. Otomobil Türkiye’ye 2.0 litrelik 180 BG ve 430 Nm tork üreten Ingenium dizel motoruyla geliyor. Ingenium dizel motor 100 kilometrede ortalama 5.2 litre yakıt tüketiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER