Teknoloji

PS5 fiyatı için ilk ipucu Amazon’da görüldü

sony PS5 oyunları

Sony, PlayStation 5 oyunlarına ilişkin ilk bilgileri bu gece düzenleyeceği etkinlikte paylaşacak. Oyun konsolunun teknik özelliklerine dair detaylar ise çok daha önce açıklanmıştı. Ancak PS5 fiyatı konusunda Sony’den hâlâ resmi bir işaret gelmiş değil. Neyse ki, Amazon İngiltere’de oluşturulan bir ürün sayfası, bu konuda ipucu veriyor.

Söz konusu ürün sayfasında PS5’in fiyatı 599 pound olarak gösteriliyor. Ürün sayfası “yer tutucu” olarak hazırlansa da, belirlenen fiyat pek de gelişigüzel yazılmış olarak görünmüyor.

Ürün sayfasının kaldırılmış olması da gösterilen fiyatın doğru olma ihtimalini biraz daha kuvvetlendiriyor. Alınan ekran görüntüleri Sony’nin 2 TB depolama alanı seçeneği sunacağını gösterirken, bazı kullanıcıların neredeyse sipariş verme aşamasına kadar gelmiş olması da dikkat çekiyor.

ps5 fiyatı

1 TB ve 2 TB seçeneklerinin fiyatı aynı görünse de, gerçekte durumun böyle olmayacağını belirtmek gerekiyor. Amazon’un elinde sadece başlangıç fiyatının olması ve bunu yanlışlıkla iki versiyona da eklemiş olması muhtemel görünüyor.

Sony, daha önce PlayStation 5’in 825 GB depolama alanına sahip olacağını doğrulamıştı. Ancak şirketin burada 1 TB versiyonun aktüel kullanım alanından bahsetmiş olduğu anlaşılıyor.

Amazon, PS5 fiyatı ile birlikte konsol için hazırlanmış bazı oyunların fiyatı konusunda da ipucu verdi. Burada oyunların adı belirtilmese de, sadece farklı geliştiriciler tarafından hazırlandıkları anlaşılıyor. En pahalı oyun fiyatının 69 pound olarak belirlendiği görülürken, bunların da “yer tutma” amacıyla oluşturulduğu düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER