Manşetler

Xiaomi Mi Band 5 tanıtıldı: Daha büyük ekran, yeni spor modları

xiaomi mi band 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Mi Band 5 bir süredir devam eden paylaşımların ve sızıntıların sonunda resmen gözler önüne çıktı. Selefi Mi Band 4’e kıyasla önemli iyileştirmeler sunan akıllı bileklik, Çin’de 26 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. NFC desteği isteyenlerin 30 dolar ödemesi gerekecek.

Mi Band 5’in yenilikleri arasında göze ilk olarak AMOLED ekran çarpıyor. Büyüklüğü 0.95 inçten 1.1 inçe çıkan bu ekran, resmi ve üçüncü taraf seçeneklerle ciddi ölçüde özelleştirilebiliyor. Hareketli saat yüzleri de Mi Band 5’in menüsünde yer alıyor.

Mi Band 5’in sensör setinde ise bir değişiklik söz konusu değil. İvme ölçer, kalp atış hızı monitörü, barometre ve jiroskop taşıyan akıllı bileklikte SpO2 sensörü bulunacağı iddiası boşa çıktı. Yazılımda yapılan geliştirmelerle kullanıcılara Xiaomi’nin tabiriyle 11 “profesyonel mod” sunuluyor.

İnce ayardan geçen bu modlar, kullanıcılara yaptıkları egzersize özel detaylı bilgiler ve keskin takip özellikleri sağlıyor. Örneğin; Mi Band 5, beş farklı yüzme tarzını otomatik olarak algılayabiliyor. Bilekliğin 50 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu belirtmekte de fayda var.

PAI (Kişisel Aktivite Zekâsı) skoru ise kullanıcıların yaptıkları egzersizin genel zindelik durumlarına olan etkisini daha kolay biçimde anlayabilmelerine yardımcı oluyor.

Kalp atış hızı monitörü de Mi Band 5 ile gelişen noktalar arasında bulunuyor. Artık kalp atışındaki problemleri algılayabilen Mi Band 5, bu konuda kullanıcıları uyarabiliyor. Yenilenen PPG sensörü de eskisine kıyasla yüzde 50 daha doğru çalışıyor. Uyku takibi konusunda ise Mi Band 5, REM uykusuna ait verileri çekebiliyor.

Mi Band 5’in NFC versiyonu mobil ödeme desteği sunuyor. Sesli asistanın Çin dışında çalışıp çalışmayacağı konusunda ise şu an için net bir bilgi verilmiş değil.

Xiaomi Mi Band 5 14 gün pil ömrü vadediyor

Xiaomi, Mi Band 5 için 14 gün pil ömrü vadediyor. Geliştirilen şarj cihazı, artık Mi Band 5’in arkasına mıknatıslarla bağlanıyor. Böylelikle kullanıcıların bilekliğin kayışını çıkarmasına gerek kalmıyor.

xiaomi mi band 5Xiaomi Mi Band 5, Çin’de 18 Haziran itibarıyla satışa sunulacak. NFC desteği olmayan versiyon 189 yuan (182 TL) karşılığında satılacak. NFC desteği isteyenlerin ise 229 yuan (221 TL) ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER