Teknoloji

Jabra Elite Sport’un yeni versiyonu daha uzun pil ömrüne sahip

Jabra, bu hafta içinde düzenlenen CE Week 2017 etkinliğinde Elite Sport topuzlu kulaklıklarının yeni versiyonunu çıkardı. İlk olarak geçen yıl çıkan Elite Sport, Jabra’nın gerçek anlamda kablosuz nitelik taşıyan ilk kulaklıklarıydı. Şimdi bu kulaklıklara birkaç güncelleme getiriliyor ve bunların en önemlisi pil ömrüyle ilgili oluyor.

Yeni Jabra Elite Sport topuzlu kulaklıkları selefine göre yüzde 50 oranında daha yüksek kapasitede pil barındırıyor. Üstelik bu, topuzun ağırlığı veya genişliği artırılmadan gerçekleştiriliyor. Bu sayede şimdi tek bir şarjla 4.5 saate kadar müzik dinlemek mümkün oluyor. Taşınabilir şarj kasası sayesinde de toplam 13.5 saatlik pil ömrüne ulaşılıyor.

Kablosuz kulaklıklarda en önemli odak noktası pil ömrü. Motorola’nın VerveOne’ı veya Bragi Dash de, sırasıyla 12 saat ve 20 saatlik pil ömrü değerleriyle, güncellenen Elite Sport’a göre benzer seviyede ya da biraz daha uzun pil ömrü sunuyor.

Özelliklere baktığımızda ise kullanıcılara müzik dinleme şekillerini özelleştirme imkanı veren ekolayzır profillerinin eklendiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra yeşil ve gri gibi yeni bir renk seçeneği de bulunuyor.

Bunun dışında yeni Elite Sport kulaklıkların önceki versiyonun tüm özelliklerini barındırdığını görüyoruz. Bunların arasında dış ortam sesini geçirme, yaklaşık bir metre derinlikteki suda 30 dakika boyunca dayanma, kalp hızı monitörü ve egzersizler için özelleştirilmiş sesli eğitmen özelliği bulunuyor. Ayrıca kulaklık topuzlarında yer alan birden fazla mikrofon da sesinizi alıyor ve hangi arka plan seslerinin filtrelenmesi gerektiğini belirliyor. Sesli komutla gelen çağrıları da cevaplamak mümkün oluyor.

Kulaklık topuzları Jabra Sport Life adlı bir uygulamayla da bağlantı kuruyor. Bu uygulama kulaklıkların sensörler vasıtasıyla kaydettiği hareket bilgilerini ekranda, anlamlı şekilde görme fırsatı veriyor. Böylelikle egzersizlerin ne kadar verimli olduğunu anlamak mümkün oluyor.

Jabra Elite Sport kulaklıklar yurt dışında 250 dolardan satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER