Teknoloji

Jabra Elite 85h 32 saat boyunca müzik keyfi vadediyor

jabra elite 85h

Jabra Elite 85h adını verdiği yeni kablosuz kulaklığını CES 2019’da duyurdu. Kullanıcılarının dijital asistanlarla etkileşime girmesini mümkün kılan Elite 85h, bunun için bir düğmeye basılmasına da gerek duymuyor. Google Asistan gibi dijital asistanların kulaklıklar tarafından desteklenmesi artık olağan bir durum olsa da, asistanların sesli komutlarla uyandırılmasının kulaklıklarda pek görülen bir şey olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Kulak üstü bir model olan ve gürültü önleme özelliği de taşıyan Elite 85h, üç farklı dijital asistan için destek sunuyor. Amazon Alexa hem iPhone hem de Android telefon sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Siri’ye sadece iPhone, Google Asistan’a ise sadece Android telefon sahipleri erişebiliyor.

Dijital asistanlarla entegre biçimde çalışmasına ek olarak, Elite 85h’de Jabra’nın SmartSound teknolojisi de mevcut. Bu teknoloji sayesinde ses ayarları, bulunulan ortamdaki gürültüye göre yapılandırılabiliyor. Örneğin, gürültülü bir metro kabininden daha az gürültülü bir sokak ortamına geçtiğinizde ses ayarı değişiyor. Arka plandaki gürültü azaldığı için genel ses seviyesi değişebiliyor veya etraftaki trafiğin duyulabilmesi için gürültü önleme seviyesi aşağıya çekilebiliyor.

Jabra Elite 85h’de ilk başta kullanıcılara üç farklı ses profili sunuluyor. Bu profiller “ulaşım”, “genel” ve “özel” isimlerini taşıyor. Jabra’dan yapılan açıklamada, mobil uygulama üzerinden her profildeki ayarların kullanıcılar tarafından özelleştirilebileceği belirtildi. Kullanıcıların kulaklık tarafından profillere gönderilen çevresel işaretleri değiştirebilmesi ise şu anda mümkün değil. Ancak bu durumun gelecekte yayınlanacak yazılım güncellemeleriyle değiştirilmesi amaçlanıyor.

Jabra Elite 85h tam sekiz adet mikrofon taşıyor. Bu mikrofonlardan ikisi gürültü önleme amacıyla kullanılıyor. İkisi SmartSound teknolojisine yardımcı olurken, kalan dört tanesi de telefon görüşmeleri ve dijital asistanlarla etkileşimde görev alıyor. USB-C girişi bulunan Elite 85h, suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda IP52 sertifikasına sahip. Gürültü önleme özelliği devredışı bırakıldığında Elite 85h ile 32 saat boyunca müzik dinlemek mümkün oluyor.

Jabra Elite 85h, önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Siyah, titanyum siyahı, bej ve lacivert renk seçenekleri bulunan kulaklığın fiyat etiketinde 299 dolar yazacak. Şirketin portföyündeki bir diğer yeni ürün olan ve 12 saat pil ömrü vadeden Jabra Move Style Edition ise bu ayın ortasında 99 dolar karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER