Teknoloji

iWatch saat konsepti iOS 7’yi FuelBand tarzıyla sunuyor

Apple’dan henüz akıllı saat üreteceğine ilişkin bir doğrulama gelmese de, ”iWatch” olarak anılan bu aksesuar için sürekli olarak çeşitli konsept çalışmaları ortaya çıkıyor. Tasarımcı Thomas Bogner imzalı son konsept de şu ana kadar hazırlananlar içinde en iyilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

apple-iwatch-fuelband

Apple’ın akıllı saatini 2014 yılından önce tanıtması beklenmiyor. Bogner tarafından hazırlanan konsept tasarımda akıllara Nike’ın popüler ürünü FuelBand’i getiren bir saat kullanılırken, pek çok iOS 7 unsuru bu saatin içine yerleştiriliyor. Bogner’in konseptine benzer bir ürünün çıkması durumunda Apple’ın Samsung ve Sony gibi rakiplerinden ciddi ölçüde farklı bir yerde konumlanacağı ilk bakışta anlaşılıyor.

Kavisli ekranda Mail, Mesajlar, Takvim, müzik kontrolleri ve Siri gösteriliyor. Bogner arayüzün bileğinin etrafında dolaşması hissinin oldukça hoşuna gittiğini belirtmesine rağmen, tercih ettiği FuelBand tasarımının arayüz elemanlarını gösterme yeteneğini de sorgulamayı ihmal etmiyor. Apple ve Nike’ın yıllardır sürdürdüğü yakın çalışma nedeniyle tasarımda bazı etkileşimlerin yaşanması muhtemel gözükse de, şu an için ortaya atılan tüm görüşler birer spekülasyon olmaktan öteye gidemiyor.

İlgili >> Dribble

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER