Bilim

Nike+ FuelBand Android uygulaması nihayet geldi

nike-fuelband-android-180614

Nike 2012 yılında ilk Fuelband egzersiz takipçisini çıkardığından beri, sağlığını düşünen birçok tüketici şirketin iOS’in ötesine açılım yapmasını ve Android’i de görmesini arzulamıştı. Ancak iki yıl boyunca bu çağrılar ve istekler cevapsız bırakıldı. Nihayet Android kullanıcıları muratlarına erdiler, Nike Android için FuelBand uygulaması yayınladı.

Yeni uygulama Nike’ta meydana gelen işten çıkarmalar ve FuelBand’in geleceğiyle ilgili olarak yapılan çeşitli tartışmalardan sonra geldi. Anlaşılıyor ki, Nike herkesi işten çıkarmamış; Nike+ FuelBand Android uygulaması iOS’teki özelliklerin hemen hemen hepsini barındırıyor. Kullanıcılar egzersiz hedefleri belirleyip bunların takibini gerçekleştirebiliyor, bütün verileri Nike+ platformuna yükleyebiliyor. Ancak bilinmesi gereken çeşitli kısıtlamalar da bulunuyor.

Öncelikle uygulama sadece daha yeni olan FuelBand SE bilekliğiyle uyumlu çalışıyor. Birinci nesil bilekliğe sahip olanlar Android uygulamasından yararlanamayacak. Ayrıca kullanıcıların Android 4.3 veya üstü sürümle çalışan bir Android telefonuna ihtiyacı bulunuyor.

Nike uygulamanın Galaxy S5, S4, S3, Nexus 5, HTC One ve Moto X gibi belirli cihazlarla kullanım için optimize edildiği söyleniyor. Ancak Android 4.3 yüklü ve Bluetooth LE desteğine sahip her telefonda Nike+ FuelBand uygulaması düzgün şekilde çalışacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER