Ulaşım

İtalya Uber’e ülke çapında yasak getirdi

İtalya UberUber’in mevzuat engelleriyle karşılaştığı ülkeler arasına son olarak İtalya eklendi. Başkent Roma’daki bir mahkemenin aldığı kararın ardından Uber servisleri İtalya genelinde yasaklandı. Ülkedeki büyük taksici derneklerinin şikayetini değerlendiren mahkeme, Uber’in kendisine rekabette haksız bir avantaj sağladığı hükmüne vardı. Bu kararın sadece şirketin ülkedeki faaliyetlerini yasaklamakla kalmıyor. İtalya Uber servislerinin reklamının yapılmasını da yasaklamış oldu.

İtalyan gazetesi Corrierre della Sera’ya konuşan Uber’in avukatları, karardan ötürü şoke olduklarını belirttiler. 25 yıllık bir yasaya göre alınan karara itiraz edeceklerini açıklayan avukatlar, İtalya’nın daha fazla vakit kaybetmeden geçmişe takılı kalmak ve bazı imtiyazları korumak ile İtalyan halkına yeni teknolojilerden yararlanma izni vermek arasında seçim yapması gerektiğinin altını çizdi.

İtalya’nın büyük taksici derneklerinin avukatları ise karardan oldukça memnun görünüyor. Avukatlar, bunun İtalyan mahkemelerinin Uber’i haksız bulan dördüncü kararı olduğuna dikkat çekti. Taksici derneklerinin avukatları, söz konusu davanın Uber’in yerel kamu ulaşımı pazarına karşı haksız yollarla rekabet etmesini durdurmak amacıyla 2015’te açıldığını hatırlattı.

İtalya Uber’e faaliyetlerini sürdürdüğü takdirde ceza kesebilir

Uber’in önünde karara itiraz etmek için 10 gün bulunuyor. Şirketin bu 10 gün içinde ya karara itiraz etmesi ya da ülkedeki operasyonlarını durdurması gerekiyor. Eğer ikisi de yapılmazsa Uber günde 10 bin avroya varan cezalar ödemek zorunda kalabilir. Uber’in karara verilen süre dolmadan itiraz etmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER