Teknoloji

iQOO U1 tanıtıldı: Snapdragon 720G işlemci, 4500 mAh pil, 48 MP kamera

iqoo u1

Vivo’nun alt markası iQOO kısa süre önce 120W hızlı şarj teknolojisini duyurmuştu. Şirket duyurularına yeni bir akıllı telefonla devam ediyor. iQOO U1 adını taşıyan telefon, özellikleri itibarıyla orta segmentin üst sınıfa yakın kısmında duruyor.

Akıllı telefonun 6.53 inç büyüklüğündeki ekranı 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Bu ekranın sol üst köşesinde 8 megapiksel ön kameranın yerleştirildiği delik bulunuyor. Arka panelde ise yine sol üst köşedeki üçlü kamera sistemi göze çarpıyor. Dikey olarak sıralanan üç sensör 48, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüğe sahip. 2 megapiksel kameralar makro ve deririnlik sensörü işlevi görüyor.

iQOO U1’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. Depolama alanını micro SD kartla genişletmek mümkün değil.

Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini iQOO UI kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili veriyor. 18W şarj desteğine sahip bu pilin micro USB girişi üzerinden doldurulması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, 3.5 mm. kulaklık jakı, Bluetooth 5.1 desteği telefonun özellikleri arasında bulunuyor. iQOO U1’de Game Space ve Multi-Turbo isimli özellikler de mevcut.

Siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği bulunan iQOO U1, Çin’de 1198 yuandan (1174 TL) başlayan fiyatlarla ön siparişe çıktı. Akıllı telefon 23 Temmuz itibarıyla resmen satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER