Teknoloji

iQOO hızlı şarj rekabetinde çıtayı biraz daha yukarıya taşıyor

iqoo super flashcharge 120w

Vivo’nun oyun markası olan iQOO, Super FlashCharge 120W adını taşıyan hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Adından da anlaşılabileceği üzere 120W şarj hızı vadeden teknolojinin ağustos ayından itibaren iQOO’nun telefonlarında kullanılacağı açıklandı.

Şirketten verilen bilgiye göre, Super FlashCharge teknolojisiyle 4000 mAh kapasiteli bir pili sadece 15 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün olacak. Hâlihazırda Oppo Find X2 Pro gibi telefonların pili 65W şarj desteğiyle 30 dakikada dolduruluyor.

iQOO’nun yeni teknolojiyi duyurduğu konferans sadece 15 dakika sürdü. Etkinlikte pili tamamen boş olan demo cihazı şarj edilirken, bir taraftan da teknolojiye dair bilgiler paylaşıldı.

Pil hücrelerinin dizilimi için yeni bir tasarım kullanılırken, bu tasarım sayesinde 4000 mAh kapasiteli pilin doluluk oranı sadece 5 dakika içinde yüzde 50’ye ulaştı. Akım 6 amperde 20 vattan 10 amperde 12 vata çevrildi ve 12 vat ile 5 amperlik iki devre, 2000 mAh kapasiteli iki hücreyi doldurdu. Bu teknolojinin kullanılacağı tüm telefonlarda ekstra grafit katmanların ve bazı ekstra iç soğutma çözümlerinin kullanılması gerekiyor.

iQOO Super FlashCharge 120W teknolojisinin kullanılacağı ilk cihaz konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin “en hızlı şarj çözümü” unvanına sahip olması pek uzun sürmeyecek. Oppo da çarşamba günü 125W şarj çözümünün detaylarını paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER