Teknoloji

iPhone Xs ve Xs Max’in pazarlama görselleri ABD’de dava konusu oldu

iphone xs iphone xs max 2019 model iphone

iPhone Xs ve iPhone Xs Max’in Apple tarafından yayınlanan pazarlama görsellerine baktığınızda, ekrandaki çentiğin varlığını görmüyorsunuz. Sizce bunun çok önemi var mı? Bu fotoğraf ile Apple’ın insanları ekran boyutu veya formatı konusunda yanılttığını düşünüyor musunuz? Öyle düşünenler varmış ki, bu konu ABD’de yeni bir davanın konusu olmuş.

Business Insider‘ın haberine göre, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın, Apple’ı mahkemeye vermiş. İddiasına göre, iPhone Xs’i satın aldığında, onun ekranında çentik bulunduğuna dair bir fikri yokmuş. Mahkeme dokümanlarına göre bu dava, eksik pikseller davası olarak kayıtlara geçiyor.

Henüz davanın ilk aşamalarındayız, bu nedenle öne sürülen iddianın ne kadar güçlü olduğunu ve mahkemenin bununla ilgili bir kararı gerekli görüp görmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak iPhone Xs ve Xs Max’in tanıtıldığı ilk zamanlarda, Apple’ın kullandığı pazarlama görüntülerinde çentiğin dikkat çekmediği bir grafik yerleşimini tercih ettiği dikkat çekmiş ve bu konuşulmuştu. Eğer dava sonucunda davacının şikayeti haklı görünürse, bu pazarlama hamlesi Apple için biraz maliyetli olacak demektir.

Davayla ilgili şikayet dilekçesinde, Apple’ın ekranın köşelerini yuvarlatmasının da piksel kaybına neden olduğu öne sürülüyor. Bu durumun pratikte Apple’ın 2018 model iPhone’ların piksel sayısıyla ilgili verdiği değerin daha altında bir piksel sayısının elde edilmesine neden olduğu iddia ediliyor.

Aslına bakarsanız, iPhone Xs veya Xs Max satın alırken, bu telefonların ekranlarında çentiğin olduğunu bilmeme konusunda mahkemeyi ikna etmek bir hayli zor olacaktır. Apple’ın pazarlama görsellerine yansımasa da, şirketin en yeni iPhone’larının çentikli ekranlara sahip olduğunu sağır sultan bile duydu. Ancak ABD’de hangi gerekçelerle ne türde davaların açıldığına ve bunların nasıl büyük tazminatlarla sonuçlandığına tanık olduk. Bu dava da bize biraz onları hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER