Teknoloji

iPhone Xs Max ve Galaxy Note 9 performans testinde karşı karşıya

iphone xs galaxy note 9

Apple’ın yeni iPhone Xs ve iPhone Xs Max akıllı telefonları geçtiğimiz hafta sonuna girilirken yurt dışında satışa sunuldu.

iPhone Xs, her “S” yılı telefonlarında gördüğümüz gibi, selefi iPhone X’a göre çok büyük bir adım niteliğinde ürün olarak değerlendirilmeyebilir. Ancak “S” telefonları genellikle telefonlarını her iki ya da üç yılda bir yenileyen kullanıcıları hedefler. Onlar için iPhone Xs ve Xs Max, iPhone deneyiminin tamamen yeniden tasarlanmış hâli olarak nitelendirilebilir.

Geçen yılın iPhone X‘una sahip olanlar için, iPhone Xs’in sundukları yeni eklenen altın renk seçeneği, daha büyük ekranlı yeni bir model ve artırılmış performans oluyor. İyi haber ise, performans tarafındaki gelişimin epey fazla olması.

iPhone 4s Siri’yi, iPhone 5s Touch ID’yi, iPhone 6s ise 3D Touch’ı getirmişti. iPhone Xs’in bunlar gibi heyecan verici yeniliği yok, ancak geçen yıl iPhone X’un sahip olmadığı bir şeye, iOS 12’ye sahip.

iOS 12‘de RAM yönetimi sorunları veya iOS 11’de karşılaşılan diğer performansla ilgili hususlar bulunmuyor. Durum böyle olunca iPhone Xs de kelimenin tam anlamıyla coşuyor. Telefonun performansı kağıt üstünde en yüksek seviyede bulunuyor, benchmark testlerinde şimdiye kadar bir akıllı telefonda görmediğimiz seviyede puanlar alıyor. Peki, A12 Bionic işlemcinin gerçek hayattaki performansı ne ölçüde?

YouTube’da performans test testleri oldukça fazla ilgi görüyor. Bu testlerde iki akıllı telefon, pek de bilimsel olmayan yöntemlerle, daha çok günlük hayattan işlerle karşılaştırılıyor. Bu açıdan sadece telefonun sınırlarına kadar zorlandığı durumlarda nasıl performans gösterdiğini ortaya koyan benchmark testlerinden ayrılıyor. İnsanlar telefonlarını sınırlarına kadar zorlamadığı için, bu tarz gerçek hayattan ilham alan hız testleri daha da ilgi çekici oluyor.

YouTube kanalı SuperSaf TV, yeni iPhone Xs Max‘i 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve Exynos 9810 işlemcili Samsung Galaxy Note 9 ile karşı karşıya getiriyor. Test “SuperSaf tarzı” olarak nitelendiriliyor, ancak daha önce benzerlerine rastlamıştık. Öncelikle GeekBench üzerinde bir benchmark testi yapılıyor, daha sonra da çeşitli uygulama ve oyunlarla bu iki telefonun performansı karşılaştırılıyor.

Benchmark testinde iPhone Xs Max, Galaxy Note 9’u geride bırakırken, oyunların başlatılmasında da benzer durum söz konusu. Uygulama açılışlarında da Apple’ın telefonu önde görünüyor, ancak uygulamaların arka planda daha önceden var olup olmadığına dair şüphelerimiz mevcut.

Sonuç olarak video, 2018 model amiral gemisi telefonlar arasındaki yarışta Apple’ın iPhone Xs Max’inin Samsung’un Galaxy Note 9’undan önde olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER