İncelemelerManşetler

iPhone XS Max için Smart Battery Case İncelemesi

iphone xs max için smart battery case
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ilk kez 2015 yılında iPhone 6s modeli için bir pilli kılıf çıkarmıştı. Daha sonra bunu iPhone 7 için çıkardığı ikinci nesil pilli kılıf izlemişti. Aradan geçen iki yılı aşkın süre boyunca şirket, yeni akıllı telefonlar çıkarmış olsa da, bu modelleri için özel pilli kılıflar çıkarmadı. 2018 model iPhone’ları; iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR için ise, daha önce yapmadığı bir şey yaptı ve var olan üç modeli için de Smart Battery Case aksesuarlarını, yani pilli kılıfları çıkardı. Halbuki daha önce sadece küçük boyutlu ve nispeten düşük pil kapasiteli iPhone’ları için bu özel aksesuarı sunma yoluna gitmişti.

iPhone XS Max, iPhone XS ve iPhone XR için Smart Battery Case‘lerin her biri, boyutlarına veya sahip oldukları pil kapasitesine bakılmaksızın, 999 TL’lik fiyat etiketiyle sunuluyor. Bir süredir iPhone XS Max’e özel pilli kılıfı deneyimliyoruz. iPhone XS Max için Smart Battery Case inceleme yazısında bu aksesuarla ilgili izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

[wp-review id=”199757″]

Apple’ın iPhone XS Max için tasarladığı Smart Battery Case’in temel amacı hem cihaza koruma sağlamak hem de daha uzun pil ömrü sunmak. Aslına bakarsanız iPhone XS Max, normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabilen bir akıllı telefon. Smart Battery Case sayesinde bu bir günü tamamen garanti altına almak ve ikinci günde de cihazın prize bağlanmadan kullanılması hedefleniyor. Apple’ın belirttiğine göre, bu kılıf sayesinde iPhone XS Max; 37 saate kadar konuşma süresi, 20 saate kadar internet kullanımı ve 25 saate kadar video oynatma imkanı sunuyor.

iphone xs max smart battery case inceleme

Apple pil kapasiteleri konusunda bir bilgilendirme yapmaz. Bu durum iPhone XS Max için Smart Battery Case için de geçerli. Ancak internette yer alan çeşitli incelemeler ve yazılardan, bu aksesuarın 10.7 Wh’lik bir kapasiteye sahip olduğunu görüyoruz. iDownloadBlog, 7.13V gerilim değerinde çalışıyor. Bu da 1416 mAh civarında bir kapasitenin sunulduğu anlamına geliyor. iPhone XS Max’te de 3174 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

iPhone XS Max için Smart Battery Case, Apple’ın iPhone’ları için çıkardığı silikon kılıf ile aynı malzemeye sahip. Dışı kaplayan silikonun yüzeyi çok yumuşak ve kaygan değil. Sürtünmeli bir yüzey, bu da tutuşu daha rahat hâle getiriyor. Parmak izi ve kiri tutma konusunda çok cömert görünmüyor, ancak toz konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz. Kılıfın üstünde cebinizden veya telefonu koyduğunuz yüzeyden tozun bulaşması mümkün. iPhone XS Max büyük bir gövdeye sahip, tek elle kullanması kolay sayılmaz. Ne var ki, Smart Battery Case bu cihazın ergonomisine olumsuz değil, olumlu anlamda katkı yapıyor. Sürtünmeli yüzeyi cihazın elden kayıp gitmesini engellerken, arkadaki kambur cihazın avuç içinde daha sağlam ve rahat biçimde kavranmasını sağlıyor. Tabii ki, artan kalınlığı cepte taşınmasını biraz daha zahmetli hâle getiriyor.

Daha önce gördüğümüz Apple markalı pilli kılıfları gibi, iPhone XS Max’e özel Smart Battery Case’in arkasında da kambur benzeri bir çıkıntı var. İşte burası ek gücü sağlayan pili barındırıyor. Apple, her son model telefonu için çıkardığı pilli kılıfta tasarımı önceki yıllardaki modellere göre farklılaştırmış. Pil, bir uzun kenardan diğerine uzanıyor. Aynı zamanda alt kenarla da buluşuyor. Bu durum kılıf telefona takıldığında tutuşun daha rahat olmasını sağlıyor. Öte yandan önceki nesil kılıflarda alt kısımda gördüğümüz yanak kaldırılmış. Telefonu kenarlarını tamamen kaplayan, arkada sadece kamera için boşluk bırakan bir yapı var. Ayrıca ses kapatma düğmesi için kenarda bir boşluk var. Kılıfın kendi tuşları bulunuyor, bu sayede cihaz kontrol ediliyor.

Apple’ın son yıllarda çıkardığı iPhone kılıflarında alt kenar genellikle açık bırakılır. iPhone X ve sonrasındaki telefonlara özel kılıflar da bu şekilde. Bunun ekranın alt kenarının fazlasıyla kullanıldığı navigasyon hareketlerini düzgün biçimde gerçekleştirmekle ilgisi olduğunu biliyoruz. İlginçtir ki iPhone XS Max için Smart Battery Case, telefonun alt kenarını tamamen kapatıyor. Bu durumu başlangıçta yadırgadık, ancak daha sonra gördük ki, bu durum iPhone XS Max’te gezinti için gerekli olan ekran hareketlerini yerine getirmekte sıkıntı çıkarmıyor. Ana ekrana dönüş, çoklu görevi açış, açık uygulamalar arasında geçiş gibi işlemler için ekranın alt kenarı rahat biçimde kullanılabiliyor.

Kılıfın içi mikrofiber kaplı. Bu da telefonun gövdesinin kılıfı çıkarıp takarken çizilmemesini sağlıyor. İç tarafta telefonun Lightning portuna bağlanan bir uç bulunuyor. Aynı zamanda bir adet LED gösterge var. Bu kehribar renkte yanıyorsa kılıf şarj oluyor demek. Yeşile döndüğünde şarj işlemi tamamlanmış anlamına geliyor. Kılıf, tuşların olduğu bölümden bükülebiliyor. Böylelikle iPhone XS Max’in yerleştirilmesi için gerekli olan yol açılıyor.

Smart Battery Case’in alt kenarında hoparlör ve mikrofon için boşluklar açılmış. Aynı zamanda Lightning portu da mevcut durumda. Böylelikle cihazı kullanırken kulaklık veya benzeri aksesuarı Lightning portuna takıp yararlanmak mümkün oluyor. Tabii ki, kılıfı tek başına şarj etmek ya da iPhone XS Max takılı durumdayken ikisini birlikte şarj etmek için de Lightning portu kullanılıyor.

Sözü şarja getirmişken buradan devam edelim. Smart Battery Case ile birlikte herhangi bir kablo veya şarj adaptörü gelmiyor. iPhone XS Max’in kutusundan çıkan 5W şarj adaptörüyle kılıfı şarj edebilirsiniz. Aynı zamanda Apple’ın 18W ve 30W şarj adaptörleriyle de hızlı şarj imkanı sunuluyor. Bizim elimizde iPhone X’un çıktığı zamanlarda edindiğimiz 29W şarj adaptörü var. Şarj için de genel olarak bu aksesuarı kullandık. Bu da hızlı şarj imkanı sağlıyor. Sadece kılıf, bu şarj adaptörüyle yarım saatte yüzde 35 doluluğa ulaştı. Yaklaşık bir buçuk saat gibi bir sürede de tamamen dolum işlemi gerçekleşiyor. Hem kılıf hem de iPhone XS Max’i, 29W şarj adaptörüyle birlikte şarj ettiğimizde, her ikisi de yaklaşık 2.5 saat gibi bir sürede tamamen dolu hâle geliyor. Kılıf ve iPhone XS Max aynı anda şarj oluyor. Örneğin, kılıf yüzde 100 doluluğa ulaştığında, iPhone XS Max’in pili de yüzde 85 doluluğa ulaşmıştı. Tabii ki, 5W adaptör ile şarj işlemi 2.5 saatten daha uzun olacaktır.

Bu arada bir not düşelim. iPhone XS Max için Smart Battery Case’i kutusundan çıkardığımızda kılıfın şarj boştu. Bu nedenle kullanmaya başlamadan önce şarj etmemiz gerekti. Video çekimi için kısa süreliğine kabloyla şarj ettik.

Kablolu şarj önceki Apple pilli kılıflarında da var. Bu aksesuarın güzel tarafı, iPhone’larda artık bir standart alan kablosuz şarjı desteklemesi. Qi sertifikalı şarj aygıtları destekleniyor. Kılıfı tek başına kablosuz şarj matına yerleştirip şarj edebilirsiniz. Aynı zamanda iPhone XS Max takılıyken de kablosuz şarj matına bırakıp hem telefonun hem de kılıfın birlikte şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Ofisimizde bulunan Samsung markalı, Qi destekli kablosuz şarj aksesuarıyla sadece kılıfın şarjı 3-4 saat arası sürüyor.

iPhone XS Max için Smart Battery Case’in kablosuz şarj desteğine sahip olması belki genel deneyim açısından çok büyük fark yaratmıyor. Ancak ürünün daha pratik ve kullanışlı olmasını sağlıyor. Düşünün, kablosuz şarj desteğine sahip olmasaydı, iPhone XS Max’inizi kablosuz şarj etmek istediğinizde kılıftan çıkarmanız gerekecekti. Buna gerek kalmıyor. Telefonunuzu, kılıfını çıkarmadan kablosuz şarj aygıtına bırakmanıza izin veriyor. Eğer evinizin herhangi bir yerine kablosuz şarj matı yerleştirdiyseniz, gece yatarken buraya zahmetsizce bırakacağınız telefonunuz, sabah hem kendisi hem de kılıfıyla birlikte tamamen dolu ve kullanıma hazır hâle gelmiş olacaktır.

Hem iPhone XS Max hem de Smart Battery Case’in pillinin tam dolu olduğu bir durumda, tekrar şarj etmeden iki güne çok yaklaşan bir çalışma imkanını elde ettik. Öncelikle Smart Battery Case’in pili tükeniyor. Çünkü iPhone XS Max çalışırken ve güç tüketirken, Smart Battery Case bir taraftan akıllı telefonun piline sürekli takviye yapıyor ve onun pilinin tam dolulukta kalmasını sağlıyor. Kılıfın pili bittiğinde artık iPhone’un şarjı da duruyor ve telefonun dahili pilinden tüketim başlıyor. Kılıfın akıllı olmasının mantığı da buradan geliyor. Telefonu nasıl şarj edeceğini biliyor ve buna göre güç yönetimi gerçekleştiriyor.

Smart Battery Case, iOS ile entegre bir kılıf. iPhone XS Max’i kılıfa taktığınızda ekranda hem kılıfın hem de telefonun pil doluluklarını göreceksiniz. Öte yandan kablosuz şarj aygıtına bıraktığınızda ya da şarj kablosu bağladığınızda da aynı şekilde, iki cihazın pil durumları gösteriliyor. Bunun dışında görsel bileşenler sayfasında da telefonun yanı sıra Smart Battery Case’in pil durumunu gösteren bir görsel bileşen de yer alıyor.

Sonuç olarak, iPhone XS Max için Smart Battery Case, şarj adaptörüne ve güç kaynağına ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyen kullanıcılar için elzem bir ürün değil. Zaten yukarıda da söylediğimiz gibi, iPhone XS Max’in pil performansı gayet iyi, normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Ancak günün büyük kısmını dışarıda geçiyor, cihazı her zaman şarj etme imkanı bulamıyor, üstelik telefonunuzu da ister iş için, ister eğlence için fazla şekilde kullanıyor ve daha gün bitmeden iPhone XS Max’inizin pilinin biteceğine dair endişe taşıyorsanız, o hâlde iPhone XS Max için Smart Battery Case sizin için uygun bir ürün olabilir.

999 TL’lik fiyatının bir kılıf için yüksek olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ancak bunun karşılığında Apple üretimi olan, iOS işletim sistemiyle anlaşan ve pil seviyesini kolaylıkla kontrol etmeyi sağlayan, aynı zamanda şarj işlemini telefonun piline zarar vermeden yapma garantisi sunan bir aksesuar satın almış olacaksınız.

İLGİLİ HABERLER