Manşetler

Apple’dan iPhone XS, XS Max ve XR için pilli kılıf

iphone xs xs max xr pilli kılıf

Apple’ın en yeni iPhone XR ve iPhone XS Max ve iPhone XS modelleri için pilli kılıflar üzerinde çalıştığına dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Apple, ABD’deki web sitesinde bu kılıfları satmaya başladı.

2018 model iPhone’lara özel yeni pilli kılıfların fiyatı 129 dolar olarak belirlendi. iPhone XS, XS Max ve XR’dan hangisi seçilirse seçilsin, fiyat değişmiyor. Kılıfların hem siyah hem de beyaz silikon versiyonları bulunuyor. Sağlam tasarımının yanı sıra, daha önce çıkan Apple markalı pilli kılıflarda olduğu gibi, bu yeni ürünlerde de arkadaki pil kamburu dikkat çekiyor.

Apple’a göre, bu yeni kılıflar Qi sertifikalı şarj aletleriyle de uyumlu. Yani kılıf takılı olsa bile telefonunuzu kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. En son model iPhone’larında olduğu gibi, USB-C PD uyumlu şarj aletleriyle daha hızlı şarj imkanı mevcut. Tabii ki, bunun için USB-C – Lightning kablosuna ihtiyaç var.

Şirket, pilli kılıfın ne kadarlık bir güç kapasitesine sahip olduğunu söylemiyor. Ancak XS’te 21 saate, XS Max’te 20 saate, XR’de ise 22 saate kadar internet kullanımına çıkıldığı belirtiliyor. Bu cihazlar pilli kılıf olmadan kullanıldığında sırasıyla 12, 13 ve 15 saatlik internet kullanımları sunuyor.

Apple’ın ilk pilli kılıfı gibi, bu yeni modeller de iOS ile doğrudan entegre biçimde geliyor. Kullanıcılar Bildirim Merkezi’nden hem telefonun hem de kılıfın şarj durumunu görebiliyor. Tıpkı telefona bağlı olan AirPods veya Apple Watch’un şarj durumlarını gördükleri gibi, kılıfın şarj seviyesi de kontrol edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER