Teknoloji

iPhone XC sızıntısı telefonun arka panelini bir kez daha gösteriyor

iphone xc

Apple yeni iPhone modellerini bugün Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak etkinlikte tanıtacak. Etkinlik için geri sayımda sona yaklaşılırken, tanıtılacak telefonlarla ilgili sızıntılar da devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisinde iPhone XC olarak anılan 6.1 inç LED ekranlı iPhone’un arka paneli bir kez daha görülüyor.

Son sızıntı, iPhone XC’nin tasarım bakımından geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 8’den fazla uzaklaşmayacağını bir kez daha gözler önüne seriyor. İlk bakışta iPhone 8 ile XC’yi ayırmak pek kolay olmayacak gibi görünüyor. Ancak özellikle kameraya odaklanıldığında iki telefon arasındaki farkları somutlaştıran unsurlar göze çarpıyor.

iPhone XC tek arka kamera barındıracak olsa da, yeni kameranın boyutunun iPhone 8’dekine kıyasla daha büyük olduğu ve telefonun sol üst köşesine biraz daha yaklaştığı görülüyor. Kameranın etrafındaki metal halkanın tamamen düzleşmesi ve cam arka panelle 90 derecelik bir açı oluşturması da dikkat çeken başka bir unsur oluyor. Geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 8’in kamerasını arka panele doğru kavislenen bir halka çevreliyordu. Son belirgin fark ise mikrofon ve çift tonlu LED flaşın kameranın sağından altına taşınması oluyor.

iPhone XC için bugüne kadarkilerden farklı renk seçeneklerinin sunulması ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. ABD’de 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı söylenen akıllı telefonun 14 Eylül itibarıyla ön siparişe çıkması ve teslimatların da 21 Eylül itibarıyla başlaması bekleniyor. Bu iddia ve öngörülerin doğruluğunu anlamak içinse birkaç saat daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER