Teknoloji

iPhone ve Apple Watch’un baş tasarımcısı, Jony Ive’ın şirketi LoveForm’a transfer oluyor

iphone 15 pro

iPhone ve Apple Watch’un baş tasarımcısı Tang Tan’ın Apple’dan ayrılacağı bir süre önce ortaya çıkmıştı. Şubat ayında Cupertino merkezli şirkete veda edecek olan Tan’in sıradaki durağı da belli oldu. Bloomberg’in haberine göre; Tan, Apple’ın eski tasarım şefi Jony Ive’ın şirketi LoveForm’a transfer oluyor.

Tan, LoveForm’da Jony Ive ve OpenAI CEO’su Sam Altman ile birlikte “yeni bir yapay zekâ donanım projesi” üzerinde çalışacak. Söz konusu proje hakkında ilk haberler geçtiğimiz eylül ayında gündeme gelmişti. Ive ve Altman’ın OpenAI’ın teknolojisini barındıran bir donanım geliştirmek için harekete geçtiği belirtilmişti.

Tan hâlihazırda Apple’da ürün tasarımından sorumlu başkan yardımcısı unvanını taşıyor. LoveForm’da ise yeni yapay zekâ donanım projesi kapsamında şirketin donanım mühendisliği birimine liderlik edecek. Tan’in ardından toplamda 20’den fazla eski Apple çalışanı LoveForm’a katılmış olacak.

Tan iPhone için kritik kararlar alan isimlerden biriydi

Apple’da son zamanlarda bir hayli ayrılık olması dikkat çekiyor. Şirketin kullanıcı arayüzü tasarımının liderlerinden biri olan Patrick Coffman’in vedası bir süre önce duyurulmuştu. Ive’ın ardından Apple’a katılan BBC’nin eski tasarım yöneticisi Colin Burns de şirketten ocak ayında ayrılacak. Burns Apple’ın Etkileşim Mimarisi ekibini yönetiyor. Ive ile Apple’da mesai yapan endüstriyel tasarımcı Shota Aoyagi de bir süre önce LoveForm’a transfer olmuştu.

Tan, Apple’daki görev süresi boyunca iPhone, Apple Watch ve AirPods gibi pek çok ürün için çalışmıştı. Tecrübeli yöneticinin Apple’ın en önemli ürünleriyle ilgili kritik kararları alan isimlerden biri olduğu biliniyordu.

İLGİLİ HABERLER